Πολύ σκληρός για να… απολυθεί αποδεικνύεται ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος βγήκε αλώβητος από μία ακόμη αναμέτρηση «ζωής ή θανάτου». Ο 42χρονος κόουτς του Παναθηναϊκού, που την περασμένη αγωνιστική σώθηκε με ένα σουτ-κεραυνό του Αμπντούλ Ατζαγκούν απέναντι στον Πλατανιά (1-0), τούτη τη φορά ξαναπήρε οξυγόνο χάρη σε μια καταπληκτική κεφαλιά του Ράσμους Τελάντερ στο 82′. Ο δανός στόπερ πέτυχε –μόλις στην τρίτη συμμετοχή του (απουσίασε λόγω τραυματισμού για μεγάλο διάστημα) –το πρώτο του γκολ στη Σούπερ Λίγκα και χάρισε στην ομάδα του μια υπερπολύτιμη νίκη απέναντι στην Ξάνθη (1-0) σε μια περίοδο εντονότατης κριτικής και αυξημένης πίεσης λόγω του αποκλεισμού από την Γκαμπάλα και της ήττας από τον Πανιώνιο.

Ο Αναστασίου και κυρίως οι ποδοσφαιριστές του, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν μετά το τέλος της αναμέτρησης από τους 1.000 οπαδούς του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στα Πηγάδια διότι τους αναγνωρίστηκε ότι έκαναν κατάθεση ψυχής παίζοντας κόντρα όχι μόνο στους Ακρίτες αλλά και στη διαιτητική ομάδα του ρέφερι Βοσκάκη, κέρδισαν εμπιστοσύνη και χρόνο. Ακολουθεί η διακοπή λόγω εθνικών ομάδων πριν από μια σειρά σημαντικών αγώνων (ΠΑΣ Γιάννινα εντός, ΠΑΟΚ εκτός, ΑΕΚ εντός, Ατρόμητος εκτός, Ολυμπιακός εντός, Ηρακλής και Βέροια εκτός) που θα κρίνουν τα πάντα στο Τριφύλλι. Ο Μάρκους Μπεργκ, στον οποίο δεν δόθηκε ένα πέναλτι – μαρς στο 32′, δεν στάθηκε στο κακό παιχνίδι της ομάδας του αλλά στη διαιτησία του Βοσκάκη λέγοντας ότι «είναι πάντα δύσκολο να παίζεις απέναντι σε δώδεκα ή και σε δεκαπέντε αντιπάλους», ενώ ο Αναστασίου προτίμησε να μην παραστεί στη συνέντευξη Τύπου στέλνοντας τον άγγλο συνεργάτη του Στιβ Ρούτερ. «Είμαστε η μόνη ομάδα στην Ευρώπη που έχει κατοχή μπάλας πάνω από 60% και κερδίζουμε 5-6 φάουλ, ενώ οι αντίπαλοί μας κερδίζουν πολύ περισσότερα» σχολίασε ο πολύπειρος ασίσταντ κόουτς, εκφράζοντας σύσσωμη την ομάδα που έβραζε στα αποδυτήρια.

Ξάνθη: Τσενάμο, Μπέρτος (86′ Νιέτο), Γουάλας, Λισγάρας, Φλίσκας, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός, Λουσέρο, Ερεα, Ντιμιτρόφ (57′ Μπαξεβανίδης), Καπετάνος (64′ Κρίστοφερ).

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μαρινάκης, Νάνο, Τελάντερ, Ταυλαρίδης (64′ Σάντσεθ), Λαγός, Ζέκα, Αμπέντ, Ατζαγκούν (82′ Λουντ), Καλτσάς (59′ Καρέλης), Μπεργκ.