Μια ταινία πολιτικών σημάνσεων, το «Ντεγκραντέ» («Degrade», φωτογραφία) των Αραμπ και Τάρζαν Νάσερ (με παράλληλες αφηγήσεις σε ένα ινστιτούτο ομορφιάς στη Γάζα), κέρδισε τη Χρυσή Αθηνά στις Νύχτες Πρεμιέρας, ενώ το βραβείο σκηνοθεσίας απέσπασε η Αλαντέ Καβαϊτέ με το «Καλοκαίρι του έρωτά μου».

Το βραβείο κοινού πήγε στον «Λαβύρινθο της σιωπής» του Τζούλιο Ρικιαρέλι, ενώ αυτά του σεναρίου και του μουσικού φιλμ στο «Είσαι και άσχημος» του Μαρκ Νούναν και στο «Jaco» των Μάρσαντ και Κιζάκ, αντιστοίχως. Στις μικρού μήκους, νικητής ήταν το«Simon Says» του Nίκου Τσεμπερόπουλου, ενώ τα «Dream Toy» του Χρήστου Χουλιάρα και «Εκδυσις» της Φαίδρας Τσολίνα κέρδισαν το 2ο και το 3ο βραβείο αντίστοιχα.

Βραβείο σκηνοθεσίας στον «Ικαρο» του Γιώργου Φουρτούνη, σεναρίου στο «Euroman» του Γαβριήλ Τζάφκα, ειδική μνεία στο «4 Μαρτίου» του Δημήτρη Νάκου για την ερμηνεία τηςΡομάνας Λόμπατς, animation στο«Φύλλο της Λεύκας» της Ειρήνης Βιανέλλη και ειδικό βραβείο επιτροπής στο«Αρχιπέλαγα, γυμνοί γρανίτες» της Δάφνης Χαιρετάκη.

Στα βραβεία πρωτοεμφανιζομένων διακρίθηκε ο Γιάννης Βεσλεμές (σκηνοθεσίας για τη «Νορβηγία»), η Μαρία Φιλίνη (ερμηνείας, στην «Εκρηξη» του Σύλλα Τζουμέρκα) και οι Νίκος Γκέλιας και Κώστας Νικούλι (ερμηνειών, στο «Ξενία» του Πάνου Κούτρα).