Ο Παναθηναϊκός χτίζει τη νέα ομάδα του με βάσεις πιο στέρεες από τα προηγούμενα τρία χρόνια, ωστόσο οι κληρώσεις των ελληνικών διοργανώσεων δεν στάθηκαν στο πλευρό του. Πρώτος επίσημος αγώνας, που ουσιαστικά κρίνει τον έναν τίτλο, εκτός έδρας και πρώτο ντέρμπι μόλις τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος εντός. Κάθε ήττα θα κοστίσει και οι Πράσινοι, με νέο προπονητή (Σάσα Τζόρτζεβιτς), μια πεντάδα νέους παίκτες στο βασικό rotation (Καλάθης, Ραντούλιτσα, Φελντέιν, Πάβλοβιτς, Κούζμιτς) και τον Τζέιμς Γκιστ να έχει από τον Απρίλιο να αγωνιστεί (καθώς δεν συμμετείχε ούτε στα φιλικά), πρέπει να διεκδικήσουν έναν τίτλο και μισό πλεονέκτημα έδρας χωρίς να έχουν μονταριστεί.

ΜΟΝΟ ΦΙΛΙΚΑ. Επιπροσθέτως ο Τζόρτζεβιτς λόγω του Ευρωμπάσκετ, όπου συμμετείχε ως προπονητής της Εθνικής Σερβίας, ανέλαβε το τιμόνι του Παναθηναϊκού μόλις πριν από δέκα ημέρες, κατά τις οποίες έγινε το κουραστικό ταξίδι στην Κίνα. «Δυστυχώς δεν κάναμε προπονήσεις» επισήμανε ο σέρβος προπονητής, που είδε τους παίκτες του να παίζουν με δύο αντιπάλους μικρής δυναμικότητας.

Ολα αυτά κάνουν ακόμη πιο υψηλό τον βαθμό δυσκολίας του ντέρμπι Κυπέλλου, στο οποίο ο Παναθηναϊκός πηγαίνει και χωρίς να έχει πολλές εικόνες από τον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι δεν έπαιξαν ούτε ένα φιλικό με πλήρη σύνθεση. Ολες τις ημέρες προετοιμάζονται για το ματς της Πέμπτης με προπονήσεις στο ΣΕΦ.