Η ξεκάθαρη ευφορία και η αγωνιστική ανωτερότητα του Ολυμπιακού πριν από –σχεδόν –τέσσερις μήνες και στον τρίτο (και τελευταίο) τελικό πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό ήταν κάτι παραπάνω από εμφανείς και δικαιολόγησαν σε μεγάλο βαθμό τον περίπατο των γηπεδούχων στο πρώτο τους πρωτάθλημα με «σκούπα».

Την Πέμπτη το βράδυ (19.00) στο παρκέ του ΣΕΦ μπορεί να εμφανιστούν και πάλι οι δύο Αιώνιοι για έναν νοκάουτ προημιτελικό Κυπέλλου, αλλά έχουν αλλάξει πολλά στο τελευταίο τετράμηνο. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πόσο δυσκολότερη είναι τώρα η αποστολή του, ιδιαίτερα μάλιστα από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έχει το δικαίωμα (καθώς η ποινή του μειώθηκε και λήγει μεθαύριο) να χρησιμοποιήσει τον παίκτη-κλειδί για το μαρκάρισμα του Σπανούλη, τον Τζέιμς Γκιστ.

ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Η ΑΜΥΝΑ. Η πίεση στην άμυνα είναι σαφώς το βασικό ζητούμενο για τον κόουτς Σφαιρόπουλο, που θέλει να ξεκινήσει με πίεση στους άσους του Παναθηναϊκού, ο οποίος αναμένεται να παίζει πολύ φέτος με διπλά γκαρντ (αγαπημένο στυλ του Τζόρτζεβιτς από τη Σερβία).

Οπως και πέρυσι το φαβορί στα χαρτιά είναι ο Ολυμπιακός, γεγονός που την περασμένη χρονιά βάρυνε πολύ τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, οδηγώντας σε έναν αποκλεισμό-σοκ (με τον τρόπο που έγινε από έναν «μισό» Παναθηναϊκό) που άλλαξε, εκτός από τον προπονητή, και τη μοίρα τελικά των πρωταθλητών στη διοργάνωση.