Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Τετάρτη, στις 19.00, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «η τραγωδία για χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες συνεχίζεται. Οι καιρικές συνθήκες προστίθενται στις δυσκολίες του δρόμου της προσφυγιάς τους. Η κατάσταση στα νησιά που καταφθάνουν είναι οριακή. Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες. Η αλληλεγγύη των κατοίκων είναι σημαντική”. Η συνεδρίαση της συνόδου κορυφής που πραγματοποιείται 23/10/2015 με συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού, δεν θα συζητήσει την άμεση παύση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων παρά κάποια μέτρα, ασπιρίνη, στο τεράστιο πρόβλημα που αυτές δημιουργούν, αναφέρει το ΠΑΜΕ και προσθέτει πως “για τους ηγέτες της Ε.Ε. οι μετανάστες και πρόσφυγες αποτελούν μια τράπεζα φτηνού ευέλικτου υποταγμένου εργατικού δυναμικού και μόνο τέτοια μέτρα αποφασίζουν».

Μεταξύ άλλων, το ΠΑΜΕ προτείνει την απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά στις χώρες τελικού προορισμού τους, με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ και τη δημιουργία αξιοπρεπών κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας, που θα παρέχουν σίτιση, ιατροφαρμακευτική φροντίδα, διερμηνεία και νομική βοήθεια.