Από Μάρτη καλοκαίρι, λέει η παροιμία –για το ελληνικό μπάσκετ και την εθνική ομάδα ισχύει το από Σεπτέμβριο, χειμώνας. Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, όταν θα μάθουμε πού θα διεξαχθούν οι τρεις όμιλοι του Προολυμπιακού Τουρνουά, αναμένεται να ξεκαθαρίσει ποιος θα κρατά το τιμόνι της ομάδας και εν συνεχεία ποιοι παίκτες θα αποτελέσουν τη δωδεκάδα.

ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ. Αυτό ουσιαστικά ξεκαθάρισε η Ομοσπονδία Μπάσκετ το Σάββατο με ανακοίνωση που εξέδωσε και με την οποία επιχείρησε να βάλει φρένο στην προπονητολογία και στη «συντονισμένη προσπάθεια δημιουργίας αναστάτωσης». Ωστόσο η εσωστρέφεια της εθνικής ομάδας φούντωσε με τις δηλώσεις που έκανε ο Γιάννης Μπουρούσης, προσπαθώντας να εξηγήσει την κουβέντα που ξεστόμισε σχολιάζοντας την απόφαση αποχώρησης του Βασίλη Σπανούλη.

«Εσείς χαίρεστε όμως» αποκρίθηκε ο διεθνής σέντερ μιλώντας στους απεσταλμένους δημοσιογράφους, ωστόσο την επομένη σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Nova διευκρίνισε πως δεν αναφερόταν μόνο σε δημοσιογράφους. Κρίσιμο είναι ότι ο Μπουρούσης άφησε υπονοούμενα για εσωτερικές τριβές και αποκάλυψε ότι ο Νίκος Ζήσης θα τοποθετηθεί στο άμεσο μέλλον.

Οσον αφορά το Προολυμπιακό Τουρνουά, θα διεξαχθεί σε τρεις ομίλους των έξι ομάδων ο καθένας και οι πρώτοι κάθε ομίλου θα προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. «Μπορεί να γίνουν όλοι οι όμιλοι στην Ευρώπη, μπορεί να μη γίνει ούτε ένας από τους τρεις. Θα αποφασιστεί λίγο πριν από τα Χριστούγεννα» τόνισε ο τούρκος FIBA Europe Τουγκάι Ντεμιρέλ, ο οποίος έδωσε και τη σημαντική είδηση ότι οι όμιλοι δεν θα χωριστούν ανά ήπειρο αλλά θα είναι μεικτοί!

Η παραμονή Κατσικάρη έχει πολλές πιθανότητες, όμως τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται βέβαιο. Ανασταλτικός παράγοντας για τον προπονητή της Μούρθια δεν είναι τόσο ο αποκλεισμός από την τελική τετράδα, όσο το γεγονός ότι η Εθνική βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο και από το 2017 και ύστερα η ομάδα θα χρειάζεται προπονητή πλήρους απασχόλησης καθότι επιστρέφουν οι, μεσούσης της περιόδου, προκριματικοί αγώνες.