Οι γερουσιαστές των δημοκρατικών απέτρεψαν την Τρίτη για δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα τις προσπάθειες Ρεπουμπλικάνων να μπλοκάρουν τη συμφωνία της κυβέρνησης Ομπάμα με άλλες δυνάμεις και την Τεχεράνη για τα πυρηνικά στο Ιράν.

Η προσπάθεια να συγκεντρωθούν οι 60 αναγκαίοι ψήφοι (σε σύνολο 100 γερουσιαστών) για να κατατεθεί ψήφισμα αποδοκιμασίας στην διαδικασία καταψήφισης της συμφωνίας από τη γερουσία απέτυχε, παρά τις προσπάθειες του προέδρου της πλειοψηφίας της γερουσίας, Μίτς Μακ Κόνελ, να πείσει τους γερουσιαστές υπέρ της κίνησης.

Ο Μακ Κόνελ θα συνεχίσει τις προσπάθειές του, ίσως και αυτήν την εβδομάδα, με την προώθηση μιας τροπολογίας που θα εμποδίζει τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να άρει τις οικονομικές κυρώσεις εναντίον του Ιράν μέχρι εκείνο να αναγνωρίσει το δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ και να απελευθερώσει αμερικανούς πολίτες που κρατούνται από τις Αρχές του.

Την Παρασκευή, η βουλή των αντιπροσώπων εκδήλωσε την αποδοκιμασία της για τη συμφωνία πυρηνικών με το Ιράν σε ψήφισμα που είχε μόνο συμβολική ισχύ.