Απειλητικούς μυκηθμούς έβγαλε το ποδοσφαιρικό ηφαίστειο του Μάντσεστερ αφού πρώτη φορά στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ ηττήθηκαν και οι δύο εκπρόσωποί του, Σίτι και Γιουνάιτεντ, την ίδια ημέρα.

Τα παθήματα από τις προηγούμενες συμμετοχές στη διοργάνωση φαίνεται πως ακόμα δεν έγιναν μαθήματα για τους Πολίτες που υποτίμησαν τη Γιουβέντους, λόγω προφανώς της κακής εικόνας που έχει επιδείξει στη Serie Α, και το πλήρωσαν ακριβά.

Η Γηραιά Κυρία νίκησε 2-1, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με αυτογκόλ του Κιελίνι στον οποίο έκανε φάουλ ο Κομπάνι. Το λάθος του διαιτητή στο 57′ ξύπνησε την περυσινή φιναλίστ και με αντεπίθεση διαρκείας πέτυχε δύο γκολ με τους Μάντζουκιτς (70′) και Μοράτα (81′), φτάνοντας στην πρώτη της νίκη στη Γηραιά Αλβιώνα μετά το 1996 (1-0 τη Γιουνάιτεντ).

Πολύ κακή ήταν η βραδιά και για τη Γιουνάιτεντ καθώς ηττήθηκε στο Αϊντχόφεν από την PSV 2-1, ενώ έχασε για το υπόλοιπο της σεζόν τον Λιουκ Σο που υπέστη πολύ σοβαρό τραυματισμό και χρειάστηκε να του παρασχεθεί οξυγόνο πριν διακομιστεί στο νοσοκομείο με σπασμένο πόδι.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς αναδείχθηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο σημειώνοντας χατ τρικ στη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Σαχτάρ 4-0.

Ντι Μαρία και Ντράξλερ άρχισαν να ξεχρεώνουν πολύ νωρίς τον πακτωλό των χρημάτων που δαπάνησαν οι ομάδες τους για να τους αποκτήσουν το καλοκαίρι. Ο πρώτος άνοιξε το σκορ στη νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν 2-0 επί της Μάλμε, ενώ ο Γερμανός πέτυχε το μοναδικό γκολ της Βόλφσμπουργκ στη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Το πρώτο του γκολ με την Μπενφίκα στο Τσάμπιονς Λιγκ πέτυχε και ο Κώστας Μήτρογλου στη νίκη 2-0 επί της Αστανά.

Πρώτος ξανά

Τα φώτα πάνω του έστρεψε ακόμα μία φορά ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Με τα τρία γκολ που πέτυχε εναντίον της Σαχτάρ έφτασε τα 80 στη διοργάνωση και πήρε ξανά τα σκήπτρα από τον Μέσι (77), ενώ έγινε ο πρώτος παίκτης στο Τσάμπιονς Λιγκ που σημειώνει 11 γκολ με πέναλτι.

Τα αποτελέσματα

1ος όμιλος: Παρί Σεν Ζερμέν – Μάλμε 2-0, Ρεάλ – Σαχτάρ 4-0.

2ος όμιλος: Βόλφσμπουργκ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1-0, Αϊντχόφεν – Μάντσεστερ Γ. 2-1.

3ος όμιλος: Γαλατασαράι – Ατλέτικο 0-2, Μπενφίκα – Αστανά 2-0.

4ος όμιλος: Μάντσεστερ Σίτι – Γιουβέντους 1-2, Σεβίλλη – Γκλάντμπαχ 3-0.