Με εμφάνιση χειρότερη ίσως από αυτή του αγώμα με την Καμπάλα, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο με 1-0, στην 3η αγωνιστικής της Super League.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Μπακασέτας στο 34΄ με απευθείας φάουλ, με τον Στιλ να κάνει λάθος στον υπολογισμό της πορείας της μπάλας.

«Άξιος της τύχης του» ήταν ο Παναθηναϊκός στη Νέα Σμύρνη, όπου γνώρισε την πρώτη εφετινή του ήττα, προβληματίζοντας ακόμη περισσότερο τον κόσμο του.

Ο Πανιώνιος είχε ένδεκα παίκτες κάτω από τη μεσαία γραμμή στις επιθέσεις του Παναθηναϊκού και με προφανή σκοπό να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση.

Ένα σουτ του Καρέλη στο 12΄ ήταν ό,τι είχε να επιδείξει η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου στα πρώτα 45 λεπτά, ενώ ο Πανιώνιος στο πρώτο που επιχείρησε προς την εστία του Στιλ προηγήθηκε. Ο Μπακασέτας στο 34΄ εκτέλεσε από μακριά, η μπάλα αφού αναπήδησε στο έδαφος φάνηκε να ελέγχεται από τον Στιλ, όμως, ο Βρετανός τη μάζεψε από τα δίχτυα του (1-0) σε μία άτυχη στιγμή γι΄ αυτόν.

Το ματς είχε σαφώς πιο γρήγορο ρυθμό στο δεύτερο μέρος, μιας και ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να ισοφαρίσει γρήγορα και στο 58΄ έφτασε κοντά στο στόχο του με το βολέ του Καλτσά έξω από την περιοχή να περνάει λίγο άουτ.

Η ομάδα του Αναστασίου, όμως, μέχρι το 70΄ είχε ακριβώς το ίδιο αγωνιστικό… στιλ, παρά την είσοδο των Καλτσά και Μαρινάκη αντί των Πέτριτς και Λαγού. Όπως και στο πρώτο μέρος το προβλέψιμο παιχνίδι των Πρασίνων ήταν «βούτυρο στο ψωμί» για τους «κυανέρυθρους», που δεν κινδύνευσαν καθόλου, έκαναν τις καθυστερήσεις τους κι εκμεταλλευόμενοι τη νευρικότητα των «πρασίνων» και τις διαμαρτυρίες τους προς τον Παππά, έφτασαν στη μεγάλη νίκη.

Και μέσα σ΄ όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός ήταν και άτυχος στα τελευταία 15 λεπτά. Από το φοβερό σουτ του Ζέκα στο 75΄ η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου, στη μεγαλύτερη ευκαιρία των Πρασίνων στο ματς. Στο 89΄ ο Παπαδόπουλος έκανε απίστευτη απόκρουση στο σουτ του Καλτσά μέσα από την περιοχή, ενώ στις καθυστερήσεις η εξ επαφής κεφαλιά του Μπεργκ έφυγε άουτ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μ.Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Οικονόμου, Μπακασέτας (90΄+2΄ Ανσαριφάρντ), Κόρμπος, Μπουμάλ (86΄ Βιγιάλμπα), Χατζηϊσαίας, Βλάχος, Ρισβάνης, Σιώπης, Καραμάνος (73΄ Μητρόπουλος), Μασούρας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ.Αναστασίου): Στιλ, Κουτρουμπής, Αμπέντ (68΄ Νίνης), Λαγός (46΄ Μαρινάκης, Μπεργκ, Ζέκα, Καρέλης, Ταυλαρίδης, Νάνο, Πράνιτς, Πέτριτς (46΄ Καλτσάς).