Ο πρώην υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς δήλωσε προχθές (στο Mega) ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί θα είναι στις θέσεις τους στις 11 Σεπτεμβρίου που θα ανοίξουν τα σχολεία.

«Τα παιδιά θα μπουν στις τάξεις κανονικά στις 11 Σεπτεμβρίου χωρίς κανένα πρόβλημα», είπε, ενώ όταν ερωτήθηκε αν θα λειτουργήσουν και τα Ολοήμερα, απάντησε «Ολα!».

Τώρα, πώς είναι δυνατόν να συμβεί αυτό όταν η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων των αναπληρωτών (οι οποίες αιτήσεις κατόπιν θα πρέπει να αξιολογηθούν) λήγει την ίδια ημέρα, 11 Σεπτεμβρίου δηλαδή, είναι ένα ερώτημα.

Κατόπιν θα πρέπει να γίνει μοριοδότηση, σύνταξη πινάκων κατάταξης των υποψηφίων και να εξεταστούν τυχόν ενστάσεις. Συνεπώς, οι πρώτοι αναπληρωτές είναι τεχνικά απίθανο να φθάσουν στα σχολεία πριν από τα τέλη Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου.

ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ. Την ίδια ώρα, όπως παρατηρεί ο αιρετός εκπαιδευτικός Βασίλης Παληγιάννης, το πρόβλημα στην Ειδική Αγωγή αναμένεται ακόμα εντονότερο: «Εφέτος υπήρξε ανοργανωσιά και έλλειψη σχεδιασμού εκ μέρους του υπουργείου. Δεν έκαναν σωστό προγραμματισμό και παρουσιάζονται αδικαιολόγητες καθυστερήσεις. Υπολογίζω ότι οι πρώτοι αναπληρωτές στην Ειδική Αγωγή θα τοποθετηθούν κοντά στα Χριστούγεννα! Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Επιπλέον τονίζω ότι δεν μπορεί να στηρίζεται η λειτουργία της εκπαίδευσης μονίμως σε αναπληρωτές. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν καταντήσει σύγχρονοι «τσιγγάνοι» της ελληνικής κοινωνίας, έτσι όπως εξαναγκάζονται να δουλεύουν από τόπο σε τόπο κάθε φορά».