Ο Μάρκο Σίλβα έχει ζητήσει από τη διοίκηση του Ολυμπιακού δύο στόπερ, καθώς ξέρει καλά πως η ομάδα πονάει στο κέντρο της άμυνας. Αλλωστε, αυτές οι τελευταίες πινελιές στο ερυθρόλευκο ρόστερ είναι ιδιαίτερα σημαντικές.

Ο Μανουέλ ντα Κόστα, Πορτογαλομαροκινός, γεννημένος στη Γαλλία, είναι ο πρώτος. Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής ήρθε χθες το μεσημέρι στην Αθήνα για τις τελευταίες εκκρεμότητες της μεταγραφής, ενώ ήδη υπάρχει συμφωνία της πειραϊκής ομάδας με την τουρκική Σίβασπορ.

Ο Ντα Κόστα είναι ένας ποδοσφαιριστής που πάλεψε αρκετά για μία θέση στη βασική ενδεκάδα και τα κατάφερε πριν από δύο χρόνια, όταν μετακόμισε στην Τουρκία και τη Σίβασπορ. Αϊντχόφεν, Φιορεντίνα, Σαμπντόρια, Γουέστ Χαμ, Λοκομοτίβ Μόσχας, Νασιονάλ Μαδέιρα ήταν οι σταθμοί του τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς όμως να καταφέρει να βρει αυτό που ο ίδιος ήθελε. Στη Σίβασπορ καθιερώθηκε και προέρχεται από δύο γεμάτες χρονιές. Να σημειώσουμε ότι ο Ντα Κόστα είναι οκτώ φορές διεθνής με το Μαρόκο, ενώ έχει αγωνιστεί και στις μικρές εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ. Στον Πειραιά θέλουν πλέον να συμπληρώσουν το παζλ της άμυνας και με έναν ακόμα στόπερ, αλλά προς το παρόν προέκυψε εξτρέμ. Πρόκειται για τον 23χρονο Βραζιλιάνο Σεμπά, ο οποίος αναμένεται σήμερα στην Αθήνα προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν συμφωνήσει με την Εστορίλ, κάτι που επιβεβαίωσε και ο πρόεδρός της Τιάγκο Ριμπέιρο. Ο πορτογαλικός Τύπος αναφέρει ότι η Εστορίλ θα πάρει 1,5-2 εκατ. ευρώ, ενώ ο Σεμπά θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο. Μάλιστα, ο Ριμπέιρο υποστήριξε ότι απέρριψε την πρώτη πρόταση του Ολυμπιακού, ενώ και ο Σεμπά ήθελε να μετακομίσει στον Πειραιά.

Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο στόπερ, οι κινήσεις των Ερυθρολεύκων προς την αγορά της Αργεντινής (Λόλο, Μπαλάντα) φαίνεται ότι δύσκολα θα στεφθούν με επιτυχία, καθώς υπάρχει άρνηση των συλλόγων (Ρασίνγκ, Ρίβερ Πλέιτ, αντίστοιχα). Την ίδια στιγμή όμως γαλλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Αλεξ συζητά με τον Ολυμπιακό. Ο 33χρονος κεντρικός αμυντικός δεν θέλει να μείνει στη Μίλαν, καθώς ο προπονητής Σίνισα Μιχαΐλοβιτς δεν τον υπολογίζει.

Οσον αφορά την προετοιμασία για το ματς της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο, ο Φορτούνης έβγαλε όλο το πρόγραμμα και θα είναι στη διάθεση του Σίλβα. Αντίθετα, ο Τσόρι Ντομίνγκες ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.