Σε τραγωδία μετατράπηκε γάμος στο βόρειο Αφγανιστάν, όταν προσκεκλημένοι έβγαλαν τα όπλα μετά από διαπληκτισμό, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 21 άτομα και να τραυματιστούν 10.

Η διαμάχη ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής στην περιοχή Ντεχ Σάλαχ της επαρχίας Μπαγλάν, δήλωσε ο Γκουλιστάν Κουσάνι, διοικητής της τοπικής αστυνομίας.

«Ένας διαπληκτισμός ξέσπασε μεταξύ ενόπλων ανδρών κατά τη διάρκεια γαμήλιας τελετής. Όταν οι τόνοι ανέβηκαν, τοπικός αξιωματούχος πυροβόλησε στον αέρα για να κατευνάσει τα πνεύματα.

Ωστόσο αυτό είχε το αντίθετο αποτέλεσμα.

Οι δύο πλευρές άρχισαν να ανταλλάσσουν πυροβολισμούς» τόνισε.

Όλα τα θύματα είναι άνδρες, που ήταν καλεσμένοι στο γάμο, ηλικίας από 14 έως 60 ετών, πρόσθεσε ο αστυνομικός διοικητής.

Οι τοπικές αρχές έστειλαν στο σημείο αποστολή για να διενεργήσει έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες του διαπληκτισμού, πρόσθεσε ο Σουλτάν Μοχάμαντ Εμπάντι, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μπαγλάν.

Στους γάμους στο Αφγανιστάν, όπου μπορεί να συγκεντρωθούν χιλιάδες άνθρωποι, συμβαίνουν κατά καιρούς αιματηρά περιστατικά.

Τα περιστατικά αυτά σημειώνονται στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, η οποία συγκλονίζεται από σχεδόν 40 χρόνια συγκρούσεων, όπου η εξουσία μοιράζεται μεταξύ τοπικών πολιτοφυλακών και η οπλοκατοχή παραμένει κάτι σύνηθες μέσα στις οικογένειες.