Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν ανακοίνωσε ότι θα καταρτίσει συμπληρωματικό προϋπολογισμό για το 2015, προκειμένου να τεθούν το ταχύτερο δυνατόν σε εφαρμογή τα μέτρα που είχαν εξαγγείλει οι Συντηρητικοί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής τους εκστρατείας.

«Δεν θέλω να καθυστερήσω να κάνω πράξη τις υποσχέσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας» εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο Τζορτζ Όσμπορν παρέμεινε στο υπουργείο Οικονομικών και στο Νο 11 της Ντάουνινγκ Στριτ μετά τη νίκη του Κάμερον στις εκλογές του Μαΐου.

Ο υπουργός Οικονομικών έχει ανακοινώσει ότι θα λάβει μέτρα για την εξοικονόμηση 12 εκατ. λιρών (16,5 εκατ. ευρώ) από το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, στο πλαίσιο της προσπάθειας για να ισοσκελιστεί ο κρατικός προϋπολογισμός πριν από το 2020.

Έχει δεσμευθεί ότι ο προϋπολογισμός αυτός θα είναι «υπέρ των εργαζομένων», θα προστατεύει το Σύστημα Υγείας (NHS), περικόπτοντας τις δαπάνες της δημόσιας διοίκησης και βελτιώνοντας την παραγωγικότητα.

Ο προϋπολογισμός της Βρετανίας είχε παρουσιαστεί από τον Όσμπορν την 18η Μαρτίου. Τα σχέδια προϋπολογισμού είθισται να παρουσιάζονται στο Κοινοβούλιο, το οποίο όμως δεν έχει ακόμη συσταθεί σε σώμα, αφού δεν έχουν περάσει παρά μόλις μερικές ημέρες από τις βουλευτικές εκλογές.