Πέντε μήνες μετά από το ατύχημα με το ποδήλατο σε βόλτα του στο Σέντραλ Παρκ στη Νέα Υόρκη και δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη της νέας περιοδείας των U2, ο Μπόνο, τραγουδιστής και κιθαρίστας της φημισμένης ιρλανδικής μπάντας, λέει ότι εξακολουθεί να μην μπορεί να παίξει κιθάρα.

Στην πτώση από το ποδήλατο, ο Μπόνο υπέστη τρία κατάγματα στην ωμοπλάτη του και ένα κάταγμα στον αριστερό βραχίονα, ενώ το κόκαλο του βραχίονα του τρύπησε το δέρμα, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο πρόσωπο, κοντά στο μάτι του, και υπεβλήθη σε χειρουργικές επεμβάσεις για την αποκατάστασή τους.

«Δεν μπορώ να παίξω κιθάρα» είπε ο Μπόνο στους New York Times. «Αυτό δεν πειράζει», του απάντησαν τα μέλη της μπάντας, Ανταμ Κλέιτιν, Λάρι Μίλερ και ο Edge.

Εξαιτίας του ατυχήματος ο Μπόνο ακύρωσε όλες του τις δημόσιες εμφανίσεις. Συνέχισε όμως να γράφει τραγούδια για το επόμενο άλμπουμ του γκρουπ, με τη βοήθεια του κιθαρίστα του συγκροτήματος. «Ακόμα, νιώθω σαν να έχω το χέρι κάποιου άλλου. Δεν μπορώ ούτε να το λυγίσω» δήλωσε στην εφημερίδα, επισημαίνοντας ότι το χέρι του είναι «σαν να βρίσκεται σε νεκρική ακαμψία».

Το γεγονός είναι ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας χρόνος μέχρι ο Μπόνο να ξέρει αν θα επιστρέψει η αίσθηση του χεριού του, όπως τον έχουν ενημερώσει οι θεράποντες γιατροί του.