Για «εμπαιγμό, ευτελισμό και απαξίωση της διαδικασίας του διαλόγου» κάνει λόγο η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας έπειτα από συνάντηση μελών του ΔΣ της με τις τροπολογίες που αφορούν την Εκπαίδευση και θα κατατεθούν στη Βουλή την Πέμπτη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Η ΔΟΕ απειλεί τώρα με κινητοποιήσεις.

«Η ηγεσία του υπουργείου επιμένει να επανεισάγει όλες τις τροπολογίες δίχως να προηγηθεί ο οποιοσδήποτε διάλογος με το συνδικαλιστικό κίνημα» καταγγέλλει η ΔΟΕ.

«Είναι αδιανόητο να καλεί ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας σε διάλογο το ΔΣ της ΔΟΕ για να "συζητήσουν" επί διατάξεων που έχουν ήδη κατατεθεί στη Βουλή και ψηφίζονται άμεσα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

Οι εκπρόσωποι των δασκάλων επισήμαναν στον κ. Κουράκη ότι το υπουργείο έχει αθετήσει τις δεσμεύσεις του και αυτοδιαψεύδεται σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο της αξιολόγησης, τους άμεσους διορισμούς και τη δημιουργία οργανικών θέσεων για τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.

Η ΔΟΕ επίσης κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου ότι δεν καταθέτει τις ρυθμίσεις που είχε εξαγγείλει για τους αναπληρωτές και ότι δεν αγγίζει τα «καυτά» ζητήματα της Ειδικής και της Προσχολικής Αγωγής.

Η ΔΟΕ απαιτεί την άμεση απόσυρση «όλων των διατάξεων που δεν είναι όντως κατεπείγουσες (π.χ. επιλογή στελεχών εκπαίδευσης) και την έναρξη διαλόγου με την εκπαιδευτική κοινότητα για το σύνολο των θεμάτων που την απασχολούν» και καταλήγει ότι σε διαφορετική περίπτωση, «ο κλάδος θα απαντήσει άμεσα, μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες του, όπως έπραξε σε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα για το θέμα της Αξιολόγησης»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από