Στο νοσοκομείο Φιλιατών μεταφέρθηκαν μία καθηγήτρια και δύο μαθητές που επέβαιναν στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Ανω Χώρα ΙΙ», το οποίο προσέκρουσε το πρωί της Τετάρτης στον προβλήτα 1 του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν συνολικά 11 άτομα, εκ των οποίων έξι μαθητές και δύο συνοδοί εκπαιδευτικοί

Τόσο οι μαθητές, όσο και η καθηγήτρια του Β’ Λυκείου Κέρκυρας υπέστησαν εκδορές και αρχικά μεταφέρθηκαν μαζί με τους υπόλοιπους τραυματίες στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας.

Οπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Τετάρτης, δύο από τους τραυματίες παραμένουν νοσηλευόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών.

Από την πρόσκρουση προκλήθηκαν ζημιές σε πέντε Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, ένα λεωφορείο και δύο δίκυκλα.

Στο πλοίο, που εκτελούσε το δρομολόγιο Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα, επέβαιναν συνολικά 187 επιβάτες, ενώ μετέφερε και 33 Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, τρία φορτηγά και πέντε λεωφορεία.

Οι επιβάτες και τα οχήματα που ανέμεναν προς επιβίβαση προωθήθηκαν στον προορισμό τους με επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι τη διαπίστωση αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Ο 37χρονος πλοίαρχος, ο οποίος είχε συλληφθεί κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος.