Δεκαπέντε προσωπικότητες από τον χώρο των τεχνών αποτελούν τη λίστα με τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες στο κόσμο για το 2015, σύμφωνα με την ετήσια αφιερωματική έκδοση του περιοδικού «Time». Το επετειακό 100ό τεύχος κυκλοφορεί με επτά διαφορετικά εξώφυλλα από τις διάφορες κατηγορίες της λίστας: τιτάνες, ηγέτες, καλλιτέχνες, πρωτοπόροι, ινδάλματα. «Είναι δύσκολο να κάνεις τους ανθρώπους, ειδικά τους φίλους σου, να ξεχνούν ποιος είσαι όταν βρίσκεσαι στη μεγάλη οθόνη. Αλλά ο Μπράντλεϊ είναι καλός σε αυτό. Και νομίζω ότι έχουμε δει μόνο ένα δείγμα από αυτό που θα ακολουθήσει» γράφει για τον κινηματογραφικό χαμαιλέοντα Μπράντλεϊ Κούπερ ο συνάδελφός του ηθοποιός Ολιβερ Πλατ. Οι δυο τους συνδέονται με γερή φιλία από το 2007 και ο Πλατ προσθέτει ότι ο Κούπερ έχει στέρεο αξιακό σύστημα.

Ο Ιθαν Χοκ σκιαγραφώντας το πορτρέτο του «ανορθόδοξου» σκηνοθέτη, σεναριογράφου και παραγωγού Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, σημειώνει ότι «μπορεί ποτέ να μην καταλάβουμε την ανορθόδοξη διαδρομή που τον οδήγησε να κάνει ταινίες όπως το «School of Rock», το «Πριν τα μεσάνυχτα» ή το «Boyhood», αλλά η ευθεία γραμμή στην καριέρα του υπήρξε πάντα το πάθος για το σινεμά που δεν μπορεί να υποτιμηθεί με κανέναν τρόπο».

ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΜΟΥΡ ΚΑΙ ΤΟΜ ΦΟΡΝΤ. Τα κείμενα για τους 15 είναι αποστάγματα βιωματικών εμπειριών και σχέσεων. Οπως εκείνο που έγραψε η γερουσιαστής των ΗΠΑ Κίρστεν Γκίλιμπραντ για την τηλεοπτική «Good Wife» Τζουλιάνα Μαργκούλις, υπογραμμίζοντας ότι «βάζει την καρδιά και την ψυχή της σε όποιο θέμα την απασχολεί. Δεν φοβάται να ονειρευτεί και να κάνει αυτό που αγαπά, είτε είναι η καριέρα της είτε η ακτιβιστική δράση της είτε ο ρόλος της ως μητέρας. Χάρη σε γυναίκες όπως η Τζουλιάνα, ξέρω ότι μπορούμε και θα αλλάξουμε τον κόσμο». Αμεσος ο σχεδιαστής και σκηνοθέτης Τομ Φορντ χαρακτηρίζει ατρόμητη τη βραβευμένη με Οσκαρ για την ερμηνεία της στο «Still Alice» Τζούλιαν Μουρ: «Είναι η πρώτη λέξη που μου έρχεται στο μυαλό όταν τη σκέφτομαι. Λάμπει εξίσου μπροστά από την κάμερα και στη ζωή».

Γίνεται αντιληπτό ότι για τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες κατέθεσαν την γνώμη τους εξίσου σημαντικές προσωπικότητες. Για τον «φιλόσοφο του σινεμά» Κρίστοφερ Νόλαν, για παράδειγμα, γράφει ο σερ Μάικλ Κέιν. Στην κατηγορία «Είδωλο» η διεθνούς φήμης εικαστικός Μαρίνα Αμπράμοβιτς γράφει για την πολυτάλαντη Μπιορκ, για τον ιάπωνα συγγραφέα Χαρούκι Μουρακάμι –από τους σημαντικότερους της παγκόσμιας πεζογραφίας –καταθέτει γνώμη η Γιόκο Ονο, η τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια Τέιλορ Σουίφτ γράφει για τη σεφ Ινα Γκάρτεν, πρώην στέλεχος του γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού στον Λευκό Οίκο, ενώ για εκείνη, τη Σουίφτ ως είδωλο, γράφει η ηθοποιός και ακτιβίστρια Μαρίσκα Χαργκιτάι τονίζοντας πως «αυτό που συναρπάζει περισσότερο σε σχέση με την Τέιλορ είναι ότι ξεκινάει πάντα με όλα αυτά που ανασύρει από την ισχυρή, περίεργη, χωρίς όρια ταλαντούχα και όμορφη καρδιά της».