Συνηθίζεται η επιχείρηση αποτίμησης της κατάστασης αμέσως έπειτα από ένα μεγάλο γεγονός. Και δη μετά την κατάκτηση ενός τίτλου, που ναι μεν έρχεται για τον Ολυμπιακό με διαφορά βαθμών και τρεις στροφές πριν από τη λήξη, ο θρίαμβος ωστόσο προέκυψε με αρκετές δυσκολίες και τραντάγματα.

Φυσικά, τα δικά τους συμπεράσματα έχουν βγάλει οι οπαδοί και έστειλαν πολλάκις μηνύματα, καθόσον μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ακόμη και στο ματς που θα σφράγιζε τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου η κόκκινη έδρα δεν γέμισε. Το αντίθετο, θα λέγαμε, συνέβη και αυτό ας το δουν οι αρμόδιοι. Ο κόσμος περιμένει κάτι παραπάνω, όχι ακόμη ένα πρωτάθλημα που προστίθεται στην αλυσίδα των προηγούμενων και για ορισμένους δεν έχει τη γεύση που θα ήθελαν.

Το σωστότερο θα ήταν οι υπεύθυνοι να ξαναδούν σοβαρά το πού θέλουν να πάνε. Από παντού βγαίνει πως ο Περέιρα θα συνεχίσει στο Λιμάνι και θα του δώσουν όλα τα υλικά που επιθυμεί. Αρα, σχεδιάζουν να τον αρματώσουν και εννοούν πως δούλεψε με ποδοσφαιριστές όχι της απολύτου αρεσκείας του και με ρόστερ που είχε κενά. Το δείγμα γραφής του πορτογάλου προπονητή υπάρχει. Εκρηκτικός στη συμπεριφορά του, ελάχιστα ατακαδόρος όπως ο Μίτσελ, αφιέρωσε χρόνο να μάθει τα του Ολυμπιακού και του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά διατηρούμε αμφιβολίες για την ικανότητά του να εμπνεύσει και να οδηγήσει την ομάδα σε θεαματική απόδοση. Θεωρητικά, πάντως, δικαιούται να φτιάξει ο ίδιος την ομάδα και να κριθεί σε βάθος χρόνου.

Οσον αφορά το ρόστερ τα πράγματα δείχνουν περισσότερο ξεκάθαρα: ο Ολυμπιακός επένδυσε κατά βάση σε νεαρούς ποδοσφαιριστές και τα αποτελέσματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο εκτιμούν οι περισσότεροι. Ο Μαζουάκου και ο Ελαμπντελαουί αποτέλεσαν το καλύτερο αμυντικό δίδυμο του πρωταθλήματος και ασφαλώς είναι ποδοσφαιριστές που μπορούν να σταθούν επαρκέστατα στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Πάνω απ’ όλα δημιούργησαν υπεραξία, αν και όταν αποφασιστεί να πωληθούν, μπορεί να φέρουν παραπάνω χρήματα στον Ολυμπιακό. Ο Μιλιβόγιεβιτς μοιάζει με παίκτη που οποιαδήποτε απόφαση για το αν πρέπει ή όχι να αγοραστεί από την Αντερλεχτ συνιστά ρίσκο μεγάλο. Δεν πρόκειται για κάτι σπέσιαλ και μάλλον απαιτείται κάτι περισσότερο αξιόλογο, αν ο στόχος είναι το ευρωπαϊκό άλμα. Οσο για τον Μποτία έχασε πόντους στην Ευρώπη τους πρώτους μήνες, σταδιακά όμως ανέκτησε το έδαφος και ολοκληρώνει καλά τη σεζόν, ύστερα μάλιστα από τραυματισμό που τον κράτησε επί μακρόν εκτός μάχης. Το πλέον ελπιδοφόρο για τον Ολυμπιακό είναι η προσαρμογή του Μπενίτες. Πιο εξελίξιμος από τον Χάρα και, βέβαια, καμιά σχέση όσον αφορά την αξία σε σύγκριση με κάτι απίθανους τύπου Μπόρχα (!) που ήρθαν κατά το παρελθόν. Βγαίνει ο παίκτης, αν και επ’ ουδενί μπορεί να λογιστεί ως η βασική επιθετική λύση ενόψει της προσεχούς περιόδου.

Σχετικά με τους υπόλοιπους, κυρίως τους έλληνες παίκτες (Μπουχαλάκης, Κολοβός, Γιαννούλης, Φορτούνης). Κανείς δεν μπορεί να κάνει τώρα τη διαφορά, εκτός ίσως από τον καλό Μήτρογλου, αλλά μάλλον πρέπει να τον ξεχάσουμε. Εκτός αν προκύψει θεαματική ανατροπή. Το ζήτημα είναι, συνεπώς, οι ξένοι: Αμπιντάλ, Αφελάι, Κασάμι, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, εξελίχθηκαν σε μεταγραφές-μαύρες τρύπες. Κάποιες εκλάμψεις δεν σώζουν μια σεζόν και δεν δικαιώνουν τις προσδοκίες. Αρα, η ώρα της σωστής απόφασης για αλλοδαπούς που μπορούν να προσφέρουν το παραπάνω ήρθε. Χρήματα χρειάζονται. Και καλό σκάουτινγκ. Γιατί τον ΠΑΟΚ να χάνει το έδαφος μόλις πήρε κεφάλι πέντε βαθμών και τον Παναθηναϊκό σε ζάλη σε καίρια σημεία της περιόδου, μάλλον δεν θα τους ξαναβρεί ο Ολυμπιακός. Αφήστε που επιστρέφει η ΑΕΚ με αρκετές φιλοδοξίες.

Ατύχημα με κροτίδα

Συνέβη στο περιθώριο του αγώνα Αχέρων Καναλακίου – ΠΣ Πρέβεζας για το τοπικό πρωτάθλημα. Νεαρός οπαδός στις εξέδρες έπιασε κροτίδα νομίζοντας πως είναι καπνογόνο και αυτή εξερράγη στα χέρια του. Εχασε δύο δάχτυλα και διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Παραέγινε το κακό με το παιχνίδι με τη φωτιά στα γήπεδα.