Ο σπουδαίος Μάτζικ Τζόνσον των Λέικερς είχε πει κάποτε ότι «υπάρχουν στιγμές στις προπονήσεις που ο Καρίμ κάνει σκάι χουκ από το τρίποντο και είναι εύστοχος»! Αναφερόταν στον Τζαμπάρ και στην περίφημη όσο και ακαταμάχητη ραβέρσα του, όπως οι παλαιότεροι του εγχώριου μπάσκετ την αποκαλούσαν βλέποντας τον Κοκολάκη να κάνει κάτι ανάλογο. Εναν τρόπο σκοραρίσματος που εκτός από την αυθεντικότητά του, ήταν και αδύνατον να αντιμετωπιστεί. Η Ιστορία έγραψε ότι αυτή η ανακάλυψη που έκανε τον κατά πολλούς κορυφαίο σέντερ όλων των εποχών τόσο μονότονα (σχεδόν) ανίκητο, έκρυβε ατελείωτες ώρες προπόνησης και εκατομμύρια προσπάθειες στις προπονήσεις.

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, ο πρώτος σκόρερ στην Ιστορία του ΝΒΑ επιχείρησε περίπου τρία εκατ. φορές κατά τη διάρκεια της 23τούς καριέρας του (σε κολέγιο και ΝΒΑ) το ίδιο ακριβώς «κόλπο» κατά τη διάρκεια της ημερήσιας εξάσκησής του, ακόμα και πριν από αγώνες. Και με τη δουλειά του έγινε μοναδικός, όπως άλλωστε θυμάται ο Μάτζικ «είχε φτάσει τα 40 του και έκανε το ίδιο σουτ καθημερινά τουλάχιστον 200-300 φορές, όπως κι εγώ δούλευα την πάσα».

Εν έτει 2015, ο Γιώργος Πρίντεζης έχει παγιώσει τη δική του ξεχωριστή πατέντα. Τόσο επιτυχημένη που ήδη τον καθιστά μοναδικό στο είδος του και διεθνώς αναγνωρισμένο γι’ αυτό, παρότι η αφεντιά του δεν έχει πατήσει ακόμα τα παρκέ του ΝΒΑ. Ο τρόπος με τον οποίο εκτέλεσε την Μπαρτσελόνα ήταν ομολογουμένως απολαυστικός στα μάτια κάθε μπασκετόφιλου, ακόμα και εκείνων της καταλανικής ομάδας οι οποίοι έβλεπαν τον διεθνή φόργουορντ να τα «στάζει» το ένα μετά το άλλο, ακόμα και από τα πέντε μέτρα! Πάντα με αυτό το «κάτι σαν χουκ» («όπως το κάτι σαν σουτ» του Γουόλτερ Μπέρι), με το οποίο ο 30χρονος άσος αναγνωρίζεται περισσότερο από ποτέ για την εξειδίκευσή του στη συγκεκριμένη ευρεσιτεχνία.

Σύμφωνα με εκείνους που γνωρίζουν, ο Πρίντεζης ασχολείται συστηματικά με τη συγκεκριμένη πατέντα τα τελευταία πέντε χρόνια, για να τελειοποιήσει μάλιστα την τεχνική του δούλευε επί σειρά ετών μετά τις προπονήσεις με τον φροντιστή της ομάδας Μίλτο Παπαδημητρίου. Εκείνος του έδινε την μπάλα και ο Πρίντεζης την πετούσε στο καλάθι με τρόπο που βεβαίως δεν διδάσκεται στα σχετικά σεμινάρια, αλλά μέσα από τον οποίο απέκτησε ένα τρομερό επιθετικό αβαντάζ, το οποίο σήμερα ο Ολυμπιακός απολαμβάνει. Χάρη και στον Ντούσαν Ιβκοβιτς ο οποίος τον ενθάρρυνε να το δουλέψει κόντρα στις παγιωμένες μπασκετικές επιταγές, λέγοντάς του «δούλεψε όπως νομίζεις, εξέλιξέ το, αρκεί να είναι αποτελεσματικό». Και ιδού τα αποτελέσματα.