Ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο επιβεβαίωσε την υποψηφιότητά του για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές κάλπες του 2016, μετέδωσαν τη Δευτέρα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο 43χρονος κουβανικής καταγωγής γερουσιαστής της Φλόριντα αναμένεται να επισημοποιήσει την υποψηφιότητά του αργότερα μέσα στη μέρα κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην ιδιαίτερη πατρίδα του στο Μαϊάμι.

Σύμφωνα με τους New York Times, το CNN και τη Washington Post, ο Μάρκο Ρούμπιο επιβεβαίωσε ήδη σε υποστηρικτές του ότι θα συμμετάσχει στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

Η υποψηφιότητα του Μάρκο Ρούμπιο, έρχεται λίγες ώρες αφότου η πρώην Πρώτη Κυρία και υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών, για το οποίο θεωρείται φαβορί.

Ο Μάρκο Ρούμπιο περιπλέκει την κατάσταση για τους Ρεπουμπλικανούς καθώς η Φλόριντα είναι το πολιτικό πεδίο δράσης του πρώην κυβερνήτη της πολιτείας Τζεμπ Μπους, αδελφού του 43ου προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους του νεότερου και γιου του 40ου προέδρου Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου.

O Τζεμπ Μπους, που δεν έχει εκδηλώσει επισήμως την πρόθεσή του για διεκδίκηση του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών, θεωρείται από πολλούς ως η μοναδική ελπίδα του κόμματος να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο μετά τα οκτώ χρόνια πολιτικής ηγεμονίας του Δημοκρατικού Μπαράκ Ομπάμα.