Η κακή αμυντική λειτουργία παρουσιάζεται ως αχίλλειος πτέρνα για τον Ολυμπιακό του Βίτορ Περέιρα. Ο πορτογάλος τεχνικός θεωρείται εξπέρ στο κατενάτσιο και είναι χαρακτηριστικό ότι οδήγησε την Πόρτο στην κατάκτηση δύο τίτλων και μάλιστα τη δεύτερη φορά χωρίς ήττα σε 30 ματς! Ωστόσο στον Πειραιά ακόμα ψάχνεται σε ό,τι αφορά την αμυντική γραμμή, και ιδιαίτερα στο δίδυμο στο κέντρο της άμυνας.

Στο Εθνικό Στάδιο των Ζωσιμάδων η άμυνα του Ολυμπιακού έμπαζε από παντού, δέχθηκε τρία γκολ –για πρώτη φορά με προπονητή τον Περέιρα –και καταρρίφθηκε ο μύθος της δημιουργίας της συμπαγούς άμυνας που είχε ο Πορτογάλος στους Δράκους.

Δεν ήταν το μοναδικό παιχνίδι με υψηλό βαθμό δυσκολίας όπου ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε με χάρτινη άμυνα.

Στις δύο αναμετρήσεις με την ουκρανική Ντνίπρο για τη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ οι Ερυθρόλευκοι δέχτηκαν τέσσερα γκολ (0-2 στο Κίεβο και 2-2 στο Γ. Καραϊσκάκης), έχοντας δίδυμο στο κέντρο της άμυνας τους Σαντάνα – Σιόβα.

Με το ίδιο δίδυμο ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα στο ντέρμπι της Λεωφόρου από τον Παναθηναϊκό (2-1) και έφερε ισοπαλία (1-1) στο ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο Γ. Καραϊσκάκης.

Ο Περέιρα έχει αλλάξει έξι φορές το κεντρικό δίδυμο στα μετόπισθεν σε σύνολο 18 αγώνων (πρωτάθλημα 12, Κύπελλο 4, Γιουρόπα Λιγκ 2). Ο κόουτς των Ερυθρολεύκων χρησιμοποίησε στόπερ τους Σιόβα – Αυλωνίτη στα πρώτα τέσσερα νικηφόρα ματς με Ξάνθη (3-1), Παναιτωλικό (2-0), ΟΦΗ (3-0), Βέροια (2-0).

Δοκίμασε δύο φορές τους Σαντάνα – Αυλωνίτη στα εντός έδρας ματς με Ατρόμητο (2-1), Εργοτέλη (3-0) και ακολούθησε η παρουσία των Σαντάνα – Σιόβα σε πέντε συναντήσεις. Με ΠΑΟΚ στην Τούμπα (0-0), Παναθηναϊκό (1-2), ΑΕΚ (1-1) και Ντνίπρο (0-2, 2-2). Το συγκεκριμένο δίδυμο έκανε τα περισσότερα λάθη και κάηκε από τον Περέιρα.

Στους δύο αγώνες Κυπέλλου με τον Τύρναβο ρόλο κεντρικών αμυντικών ανέλαβαν οι Σιόβας – Βούρος και Βούρος – Γιαννούλης.

Με την επιστροφή του Αλμπέρτο Μποτία στην ενεργό δράση (είχε μείνει στα πιτς λόγω τραυματισμού) ο 47χρονος προπονητής χρησιμοποίησε τον Ισπανό ως παρτενέρ του Σιόβα στο κέντρο της άμυνας στον αγώνα ρεβάνς του Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (1-0) και ακολούθησαν τα εντός έδρας ματς πρωταθλήματος με Αστέρα Τρίπολης (2-0), Ξάνθη (2-0), Κέρκυρα (3-0). Στα τέσσερα παιχνίδια οι δύο στόπερ τα πήγαν αρκετά καλά, αλλά τα θαλάσσωσαν στα Γιάννινα. Ομως ο Περέιρα, που έχει στη μαύρη λίστα τους Σαντάνα, Αυλωνίτη, φαίνεται ότι έχει εξαντλήσει τις δοκιμές του στο κέντρο της άμυνας.