Η εμπιστοσύνη που του έχει δείξει η διοίκηση στο διάστημα της μέχρι τώρα συνεργασίας τους, αλλά και η πίστη που τον διακατέχει ότι η ομάδα μπορεί να κατακτήσει άμεσα τρόπαια, ήταν οι βασικότεροι λόγοι που οδήγησαν το Γιάννη Αναστασίου στο να αποδεχτεί την πρόταση που του έκανε η διοίκηση του Παναθηναϊκού για την επέκταση του συμβολαίου του έως το 2018.

Ο 42χρονος τεχνικός παραδέχθηκε στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού της NOVA ότι το πρότζεκτ που έχει καταρτιστεί εδώ και δύο χρόνια δεν πρόκειται να παρεκκλίνει καθόλου, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να αναβαθμιστεί και να γίνει πιο ανταγωνιστικό.

Αναφερόμενος στους λόγους που τον έκαναν να πει το «ναι» στη διοίκηση, τόνισε: «Το πιο σημαντικό για μένα είναι πως η διοίκηση πιστεύει στο πρότζεκτ που έχουμε καταρτίσει. Θέλω να πιστεύω πως θα αλλάξουν κάποια πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και θα γίνει πιο ανταγωνιστικό. Το πρότζεκτ και η ελπίδα πως κάτι θα αλλάξει με οδήγησαν στο να μείνω. Όταν είσαι στον Παναθηναϊκό, πάντα στόχος είναι να κερδίζεις τίτλους. Σίγουρα θέλω να κερδίσω τίτλους κι όχι μόνο το πρωτάθλημα. Τουλάχιστον να δίνεται η δυνατότητα στα γήπεδα να κερδίζουμε τίτλους».

Ερωτηθείς για τη στήριξη που του παρέχει η διοίκηση απάντησε: «Υπομονή δεν υπάρχει στην Ελλάδα, ωστόσο, η διοίκηση του Παναθηναϊκού έχει δει κάποια πράγματα. Πάνω απ΄ όλα πιστεύει στο πλάνο που έχουμε θέσει εδώ και 2 χρόνια. Το σημαντικό είναι πως η ομάδα κάνει βήματα. Ξεκίνησε απ’ το μηδέν και… ανεβαίνει. Σαφώς κι έχουμε κάνει λάθη, αλλά τα περισσότερα είναι τα σωστά. Ο Παναθηναϊκός έχει αποκτήσει ταυτότητα, έχει τη δική του φιλοσοφία, μια βάση σαν ομάδα. Έχει έναν πάρα πολύ καλό κορμό και πάνω σ΄ αυτόν μπορεί να χτίσει τα επόμενα χρόνια για να ανέβει επίπεδο και να γίνει η ομάδα που ονειρεύονται οι οπαδοί του».