Προσφέρεται και στην ελληνική αγορά η Octavia 4×4 με το πετρελαιοκινητήρα των 1.600 κ.εκ. από την αντιπροσωπεία της Skoda. Το νέο μοντέλο διαθέτει αυξημένα επίπεδα ενεργητικής ασφάλειας χάρη στο σύστημα τετρακίνησης της Octavia που μεταξύ άλλων - περιλαμβάνει συμπλέκτη Haldex 5. Επίσης, διαθέτει και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό EDS και XDS, το οποίος περιορίζει το φαινόμενο της υποστροφής.

Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν το νέο μοντέλο σε έκδοση Green tec, που περιλαμβάνει ένα πακέτο εξοπλισμού το οποίο μειώνει σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου. Το πακέτο εξοπλισμού περιλαμβάνει start/stop που απενεργοποιεί τον κινητήρα στα φανάρια ή το μποτιλιάρισμα, και σύστημα επανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα. Συνδυάζεται με εξάρι κιβώτιο.

Σύμφωνα με την Skoda, το νέο τετρακίνητο οικογενειακό μοντέλο καταναλώνει κατά μέσο όρο 4,5 λίτρα/100χλμ. Οι εκπομπές ρύπων είναι στα 119 γρ/χλμ, κάτι που μεταφράζεται στα τέλη κυκλοφορίας σε 107,1 ευρώ. Η πιο προσιτή έκδοση κοστίζει 21.790 ευρώ για το επίπεδο εξοπλισμού Ambition και τα 22.760 ευρώ για την Elegance.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από