Από πλευράς του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση, μέχρι στιγμής, γύρω από πληροφορίες όσον αφορά τα ζητήματα που αφορούν τις «δανειακές υποχρεώσεις» της Ελλάδας έναντι του ΔΝΤ.

Επίσης, αξιωματούχοι του Ταμείου, σε κάθε ευκαιρία, φαίνεται πως επαναλαμβάνουν ότι το ΔΝΤ λειτουργεί με «συγκεκριμένους κανονισμούς» και τα όποια αιτήματα προέρχονται από χώρες που διατηρούν δανειακές συμβάσεις κατατίθενται για συζήτηση και εξέταση στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια χθεσινής προγραμματισμένης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου, έγινε ενημέρωση στα μέλη του Σώματος για τα θέματα της Ελλάδας.

Προέδρευσε η γενική διευθύντρια, Κριστίν Λαγκάρντ και μίλησε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Πολ Τόμσεν.

Όπως αναφέρεται, η ενημέρωση στηρίχθηκε στο περιεχόμενο της επιστολής που έστειλε η κα Λαγκάρντ προς τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντεϊσελμπλουμ, με την οποία διατύπωνε την άποψη ότι ο ελληνικός κατάλογος (των μεταρρυθμίσεων) είναι «επαρκώς περιεκτικός», αποτελώντας «αξιόπιστο σημείο εκκίνησης» και ότι «δεν είναι ευρύτερα αρκετά συγκεκριμένος».

Παράλληλα, υπογραμμίστηκε ότι «υπάρχει διάθεση» από μέρους της νέας ελληνικής κυβέρνησης για να αναπτύξει τις λεπτομέρειες των σχεδίων της.