Τρία από τα μέλη της σπείρας αδίστακτων κακοποιών που επιδείκνυαν ιδιαίτερα βίαιη συμπεριφορά και δεν δίσταζαν να χρησιμοποιούν σωματική βία ή να τραυματίζουν με σφυριά, λοστούς και συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης τα θύματά τους, προκειμένου να τους αποκαλύψουν τα σημεία του σπιτιού τους όπου είχαν κρυμμένα χρήματα και κοσμήματα συνέλαβε το Τμήμα Ασφαλείας Νίκαιας.

Πρόκειται για τρεις Ελληνες, δύο άνδρες ηλικίας 27 και 36 ετών και μία γυναίκα 31 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο έλληνες συνεργοί τους, ηλικίας 31 και 37 ετών.

Οπως διαπιστώθηκε, οι συλληφθέντες μαζί με τους συνεργούς τους, είχαν συγκροτήσει το τελευταίο εξάμηνο εγκληματική ομάδα, η οποία με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση διέπραττε ληστείες σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Στη συνέχεια, τα μέλη της σπείρας διέθεταν προς πώληση τα κλοπιμαία στην 31χρονη συλληφθείσα, η οποία είναι υπάλληλος σε ενεχυροδανειστήριο στην περιοχή του Πειραιά, ιδιοκτησίας του 37χρονου αναζητούμενου.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι την τελευταία εβδομάδα οι δράστες διέπραξαν τρεις ληστείες, δύο στα Καμίνια και μία στο Κερατσίνι. Συγκεκριμένα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, εισέβαλαν, παραβιάζοντας παράθυρα και πόρτες, σε σπίτια ηλικιωμένων και με χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.

Στην κατοχή τους και σε έρευνες στα σπίτια τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών (φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογσιτές, τηλεοράσεις, φωτογραφικές μηχανές), πλήθος χρυσαφικών, 18 ρολόγια χειρός, όπλα διαφόρων ειδών και διαμετρημάτων και φυσίγγια, σπαθιά, μαχαίρια και χειροπέδες, συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικού ρεύματος, αυτοσχέδια εγκατάσταση υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων χασίς (αποτελούμενη από τρεις γλάστρες με ισάριθμα δενδρύλλια, λάμπες πυρακτώσεως, ανεμιστήρα και θερμόμετρα), καθώς και αυτοσχέδια ξύλινη κατασκευή με 11 δενδρύλλια χασίς.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, με κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία σε βάρος τους, κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία, διακεκριμένη περίπτωση κλοπών, βαριές σωματικές βλάβες, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.