Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις που διατυπώνει ο Economist για την ανάπτυξη της οικονομίας της ζώνης του ευρώ και ειδικά των χωρών του πυρήνα, στην παγκόσμια έκδοση τάσεων και προβλέψεων The World in 2015.

 
Σε δείπνο που διοργάνωσε χθες ο Economist στην Αθήνα ο διευθυντής του περιοδικού Ντάνιελ Φράνκλιν αναφερόμενος στις αναπτυξιακές προοπτικές για το 2015 μίλησε για θετική παγκόσμια ανάπτυξη, αν και εύθραυστη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η οικονομία των ΗΠΑ αναμένεται να σημειώσει ανάπτυξη 3,2% το 2015, η Δυτική Ευρώπη 1,4%, η Ανατολική Ευρώπη 2,1%, η Ασία 6%.η Μέση Ανατολή/Βόρεια Αφρική 4,1%, η Λατινική Αμερική 2,8%, η Αυστραλασία 2,7%, η Ιαπωνία 1,6% και η  Υποσαχάρια Αφρική αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 4,5%.

Μιλώντας στην εκδήλωση η Βίβιαν Ρέντινγκ, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τέως Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εμφανίστηκε επιφυλακτική για τις επιδόσεις της ευρωπαϊκής οικονομίας το 2015, ενώ δήλωσε πως οι πολιτικοί της Ευρώπης δεν ήταν προετοιμασμένοι για τη μεγάλη απώλεια θέσεων εργασίας που μεσολάβησε τα τελευταία χρόνια.

Η ίδια σημείωσε ότι το 2015 οφείλει να αποτελέσει έτος «καταπολέμησης του λαϊκισμού» και «ανάκτησης της αυτοπεποίθησης» από τους πολιτικούς της Ευρώπης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από