Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στον 3ο τακτικό ανακριτή ο 25χρονος Ρουμάνος Στέφαν Ματασαρεάνου, που κατηγορείται για τον φόνο του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα.

Οδηγούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού ο κατηγορούμενος φώναξε: «Είμαι αθώος, δεν έχω κάνει τίποτα, τον αγαπούσα αυτόν τον άνθρωπο».

Στην περίπου τρίωρη απολογία του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες και φέρεται να υποστήριξε ότι δεν συμμετείχε στο φόνο και τη ληστεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δακρυσμένος είπε στον ανακριτή: «Τον θεωρούσα κάτι λιγότερο από πατέρα μου. Δεν θα μπορούσα να του κάνω κακό» υποστηρίζοντας ότι ο Μένης Κουμανταρέας ήταν ευεργέτης του και διατηρούσαν μια σχέση φιλίας.

Για τη νύχτα του φόνου υποστήριξε ότι είχε πάει με τον συγκατηγορούμενό του, στο σπίτι του συγγραφέα, προκειμένου να τους δανείσει χρήματα, κάτι που συνήθιζε να κάνει.

Παραδέχτηκε ότι ήταν στο διαμέρισμα, αλλά και ότι δεν γνώριζε ότι ο Κουμανταρέας είχε χρήματα, πόσο μάλλον ότι είχε μετρητά από την πώληση ακινήτου στην Κηφισιά.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή ο συνεργός του 25χρονου ο 29χρονος Κοσμίν Γκαϊτάν, ο οποίος παραδόθηκε την Παρασκευή στις αρχές. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και πήρε προθεσμία από τον ανακριτή προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του.