Στα ίχνη πενταμελούς εγκληματικής ομάδας που διέπραττε επανειλημμένα κλοπές από καταστήματα και σπίτια της Πάτρας έφτασαν οι αστυνομικοί της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας.

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, τρεις Αλβανοί ηλικίας 38, 23 και 21 ετών, καθώς και ένας 31χρονος Ελληνας, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί τα πλήρη στοιχεία του πέμπτου μέλους της ομάδας, ενός 34χρονου Αλβανού, ο οποίος αναζητείται.

Οπως προέκυψε, τα μέλη της ομάδας είχαν διαπράξει το τελευταίο πεντάμηνο συνολικά 29 κλοπές-διαρρήξεις στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, από τις οποίες οι 25 ήταν σε καταστήματα και οι υπόλοιπες σε κατοικίες.

Διαπιστώθηκε ότι οι δράστες επέλεγαν να δρουν κυρίως νυχτερινές ώρες, όταν τα καταστήματα ήταν κλειστά, οπότε και παραβίαζαν τις εισόδους τους με διαρρηκτικά εργαλεία. Στη συνέχεια αφαιρούσαν ταμειακές μηχανές και εμπορεύματα και τα φόρτωναν σε όχημα με το οποίο διέφευγαν.

Χαρακτηριστική είναι η προ ημερών (13/12) περίπτωση αφαίρεσης ελαστικών, ζαντών και κινητήρων οχημάτων από αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και ανταλλακτικών, με τη ζημιά που προκάλεσαν στον ιδιοκτήτη της να ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Σε άλλη περίπτωση, νυκτερινές ώρες της 18ης Νοεμβρίου, τα μέλη της ομάδας μπήκαν σε κατάστημα ενδυμάτων, παραβιάζοντας με αιχμηρό αντικείμενο τις δύο κλειδαριές της κεντρικής εισόδου, και αφαίρεσαν ρούχα αξίας 7.000 ευρώ.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα υπολογίζεται ότι οι δράστες έχουν αποκομίσει σε μετρητά πάνω από 5.300 ευρώ, ενώ η συνολική αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται στις 126.000 ευρώ.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα, καθώς και ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές μικροσυσκευές.

Με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, για συγκρότηση εγκληματικής ομάδας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Πέμπτη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ την Παρασκευή προσάγονται στον ανακριτή.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται, για να διερευνηθεί πλήρως η δράση τής εν λόγω εγκληματικής ομάδας.