Οι Παλαιστίνιοι θα υποβάλουν την Τετάρτη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ένα σχέδιο ψηφίσματος με το οποίο θα καλούν για τον τερματισμό, εντός δύο ετών, της ισραηλινής κατοχής, ανακοίνωσε την Κυριακή υψηλόβαθμος Παλαιστίνιος αξιωματούχος.

«Η παλαιστινιακή ηγεσία αποφάσισε να πάει στο Συμβούλιο Ασφαλείας την Τετάρτη για να ψηφίσει επί του σχεδίου (ζητώντας) το τέλος της κατοχής από το Ισραήλ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ουασέλ Αμπού Γιούσεφ, ένας από τους ηγέτες της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης μετά από μια συνάντησή τους στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι πιθανό να αντιμετωπίσει το βέτο της Ουάσιγκτον καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτίθενται σε οποιαδήποτε μονομερή ενέργεια εκ μέρους των Παλαιστινίων.

Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει την παλαιστινιακή ανακοίνωση, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ώρες πριν ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συναντηθεί, σήμερα Δευτέρα, στη Ρώμη με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι.