Εναν αμερικανό όμηρο απειλεί να εκτελέσει η Αλ-Κάιντα στην αραβική χερσόνησο (Aqpa) με βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.

Ο Λουκ Σόμερς, αμερικανός φωτο-δημοσιογράφος βρετανικής καταγωγής, ο οποίος εμφανίζεται στο βίντεο με ημερομηνία Δεκεμβρίου 2014, απήχθη στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά τον Σεπτέμβριο 2013, σύμφωνα με το SITE.

Στο βίντεο δίνει το όνομά του, την ηλικία του, λέει ότι απήχθη εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο στη Σαναά, δηλώνει ότι αισθάνεται απειλούμενος και ότι η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο και απευθύνει έκκληση για βοήθεια.

Στο ίδιο βίντεο, ο Νάσερ μπεν Αλι αλ-Ανσι της Aqpa απειλεί να εκτελέσει τον όμηρο στις επόμενες τρεις ημέρες μετά την ανάρτηση του μηνύματος, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της οργάνωσης. Δεν γνωστοποιεί ποιες είναι αυτές οι απαιτήσεις, όμως δηλώνει ότι η Ουάσινγκτον τις γνωρίζει.

«Διαφορετικά, ο αμερικανός όμηρος που κρατούμε θα έχει μία αναπόφευκτη τύχη», λέει.

Η Υεμένη, σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της αλ Κάιντα επιτρέπει στην Ουάσινγκτον να διεξάγει επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο έδαφός της κατά της εξτρεμιστικής ένοπλης οργάνωσης.
Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η Aqpa είναι η πλέον επικίνδυνη πτέυργα της Αλ-Κάιντα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από