Η εβδομάδα των παθών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Οχι στα γήπεδα, αλλά στα γραφεία της Σούπερ Λίγκας και σε εκείνο του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σημιτζόγλου. Η ανταλλαγή πυρών μεταξύ του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη και του διοικητικού ηγέτη της ΠΑΕ ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη στη σκιά της επίθεσης του αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ Χριστόφορου Ζωγράφου ξέθαψε τα τσεκούρια του πολέμου. Η συζήτηση στο ΔΣ της Λίγκας, Τετάρτη ή Πέμπτη, θα αφορά τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τα φαινόμενα βιαιοπραγιών που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα αλλά και στη διακοπή του πρωταθλήματος. Επίσης, ο κ. Σημιτζόγλου αναμένεται να συναντηθεί με τους Μαρινάκη, Μελισσανίδη και Σαρρή.

Β. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Μετά την επίθεση επιδιώκει άμεση επαφή με τον εισαγγελέα

Είναι η δεύτερη φορά που ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης δηλώνει πως περιμένει την κλήση του εισαγγελέα. Είναι φανερό ότι ο ισχυρός άνδρας των Ερυθρολεύκων με την παρουσία του στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας και την ονομαστική επίθεση κατά του Δημήτρη Μελισσανίδη επιδιώκει να κληθεί αμέσως από τις εισαγγελικές Αρχές και να παραδώσει τα στοιχεία που ισχυρίζεται πως έχει, ενώ ήδη έχει προαναγγείλει ότι θα δώσει και συνέντευξη Τύπου προκειμένου να παρουσιάσει με στοιχεία τι έχει κάνει ο ίδιος στην ομάδα του, τη σχέση του με το κράτος και τι έχει πληρώσει σε αυτό σε φόρους, θέλοντας να κάνει μια σύγκριση όπως είπε «με αυτούς τους κυρίους που μιλάνε για διαφάνεια» εννοώντας φυσικά τον ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη.

Παράλληλα έριξε και γέφυρες επικοινωνίας προς τους προέδρους του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού Ιβάν Σαββίδη και Γιάννη Αλαφούζο, προκειμένου να καθήσουν στο ίδιο τραπέζι ως πρόεδροι ομάδων της Σούπερ Λίγκας μαζί με τους λοιπούς και να προασπίσουν το προϊόν τους, δηλαδή το πρωτάθλημα αλλά και την εξυγίανση του ποδοσφαίρου. Για να κάνει μάλιστα πιο ισχυρό αυτό το επιχείρημα, επιμένει στην κλήση του από τις Αρχές και δεν ήταν τυχαίο το κλείσιμο των δηλώσεών του με την ατάκα: «Θα είμαι χαρούμενος και ανακουφισμένος όλα αυτά να μην τα λέω μπροστά στις κάμερες αλλά στις αρμόδιες Αρχές, που πρέπει να πράξουν ανάλογα».

Ουσιαστικά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού επιμένει ότι όλα πρέπει να ξεκαθαρίσουν σύντομα, ενώ πρόκειται να κάνει και άλλες αποκαλύψεις όπως προανήγγειλε ο εκ των αντιπροέδρων της ομάδας Σάββας Θεοδωρίδης.

Γ. ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ

Ετοιμος για μετωπική μετη διοίκηση του Ολυμπιακού

Επί ποδός πολέμου βρίσκονται στον Παναθηναϊκό ενόψει του επερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου της Σούπερ Λίγκας. Μολονότι οι Πράσινοι δεν εμπλέκονται άμεσα στη διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη και του επικεφαλής της ΠΑΕ ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη, δεν σκοπεύουν να μείνουν αμέτοχοι καθώς θεωρούν ότι έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ηδη άλλωστε από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής οι διοικούντες το Τριφύλλι εξέδωσαν ανακοίνωση στο ίδιο μήκος κύματος. Οι Πράσινοι φέρονται έτοιμοι για μετωπική επίθεση καθώς ανέφεραν ότι το χτύπημα στον Ζωγράφο «δεν μπορούν να καπηλεύονται πρόσωπα ελεγχόμενα από τη Δικαιοσύνη».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος προετοιμάζεται πυρετωδώς για το μεθαυριανό ΔΣ, όπου αναμένεται να καταγγείλει το παρασκήνιο που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο παραθέτοντας όλα τα κρούσματα βίας κατά διαιτητών, δημοσιογράφων και παραγόντων που συνέβησαν τα τελευταία χρόνια, ενώ θα αναφερθεί και στους ποδοσφαιρικούς παράγοντες και τους διαιτητές που τελούν υπό δικαστική διερεύνηση για συμμετοχή σε εγκληματική διοργάνωση. Τέλος, θα επαναφέρει στο προσκήνιο τις υποθέσεις των ενημεροτήτων (φορολογικών και ασφαλιστικών) που καταγγέλλει ότι χορηγήθηκαν σε ομάδες της Σούπερ Λίγκας, για τις οποίες θα ζητήσει εκ νέου την αποβολή τους από το πρωτάθλημα.

Ι. ΣΑΒΒΙΔΗΣ

Ακούει τις φωνές αλλά προτιμάει τον δρόμο της ΟΥΕΦΑ

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει ενημερωθεί λεπτομερώς για τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι θέσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποτυπώνονται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ενώ πριν από περίπου έναν χρόνο η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις στο υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό σχετικά με την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Μετά τη διαπίστωση ότι μέσω Πολιτείας, μέσω ΕΠΟ ή μέσω Λίγκας δεν είναι δυνατόν να αλλάξει τίποτε στο σαθρό οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο ΠΑΟΚ έχει στραφεί πλέον στο εξωτερικό και θα επιχειρήσει μέσω της ΟΥΕΦΑ να βρει τρόπους για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα. Ο ΠΑΟΚ έχει επιλέξει συνειδητά την εξωστρέφεια, σε συνδυασμό με συνεχείς επαφές στο εσωτερικό με ομάδες οι οποίες είτε συμμερίζονται ανοικτά τις απόψεις του και θέλουν να συμμετάσχουν στην αλλαγή του σημερινού σκηνικού είτε θέλουν να πάρουν μέρος σε μια αλλαγή αλλά φοβούνται να υψώσουν το ανάστημά τους στον Ολυμπιακό και στους μηχανισμούς του. Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής συνεργάζεται με τον Παναθηναϊκό με τον οποίο, όπως τονίζουν στελέχη του ΠΑΟΚ, υπάρχουν αρκετές διαφωνίες, όμως σε αυτή τη φάση η σύμπραξη είναι αναγκαία. Οσον αφορά την ΑΕΚ και τον Δημήτρη Μελισσανίδη υπάρχει επαφή καθώς ο Ιβάν Σαββίδης έχει αναπτύξει ήδη προσωπικές σχέσεις μαζί του και μοιράζονται κοινούς προβληματισμούς.

Ο Ιβάν Σαββίδης πάντως δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Λίγκας παρουσία των ιδιοκτητών.

Δ. ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ

Οι κινήσεις κατά Μαρινάκη καιοι κυoφορούμενες συμμαχίες

Για τον Δημήτρη Μελισσανίδη η ύπαρξη παρασκηνίου το οποίο λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο προς όφελος του Ολυμπιακού, είναι δεδομένη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αντιμετωπίζει την επίθεση που δέχθηκε από τον πρόεδρο των Ερυθρoλεύκων ως μια επιπλέον πρόκληση για «την καταπάτηση του κατεστημένου», όπως ο ίδιος το αποκαλεί. Ο διοικητικός ηγέτης της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ παρουσιάζεται αποφασισμένος να κινηθεί νομικά κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη καταθέτοντας μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση και καλώντας τον να αποδείξει στις δικαστικές αίθουσες όσα ισχυρίστηκε για την επίθεση στον διαιτητή Χριστόφορο Ζωγράφο.

Αυτό που επαναλαμβάνει (και υπόσχεται) ο Μελίσσανίδης στους ανθρώπους του περίγυρού του, είναι ότι «όταν η ΑΕΚ θα βρίσκεται ξανά στην Α’ κατηγορία, η μπόχα θα έχει φύγει και όλες οι ομάδες θα παίρνουν αυτό που δικαιούνται μέσα στα γήπεδα». Υπάρχει η εντύπωση ότι κυοφορείται η δημιουργία ενιαίου μετώπου με τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη και τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού Γιάννη Αλαφούζο, ωστόσο περισσότερο πρόκειται για κοινή διαπίστωση και των τριών ότι δεν είναι δυνατόν ο ένας που ελέγχει το παρασκήνιο να ακυρώνει τις επενδύσεις και τις φιλοδοξίες των υπολοίπων με δόλιες τακτικές. Στο πλαίσιο αυτό, ο Μελισσανίδης συντάσσεται με τους προαναφερθέντες και στην άποψη ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή σκυτάλης στην προεδρία της ΕΠΟ αλλά και στις κορυφαίες θέσεις της ΚΕΔ.