Ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις κατάφεραν να εισβάλουν στο κέντρο της πόλης Μπαϊτζί, στο βόρειο τμήμα του Ιράκ, σε μια περιοχή όπου βρίσκεται μία από τις μεγαλύτερες μονάδες διύλισης πετρελαίου της χώρας τις οποίες είχαν περικυκλώσει οι τζιχαντιστές, ύστερα από σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Αντάρτες, υπό την ηγεσία του Μπαγκντάντι, κατέλαβαν τον έλεγχο μεγάλου μέρους του βόρειου Ιράκ, πριν από 5 μήνες, σε μια επίθεση αστραπή κατά την οποία το Ισλαμικό Κράτος εισχώρησε, μεταξύ άλλων περιοχών, και στην πόλη Μπαϊτζί, περικυκλώνοντας τα διυλιστήρια πετρελαίου της περιοχής.

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ιρακινός συνταγματάρχης δήλωσε ότι τα στρατεύματα της χώρας εισχώρησαν στην πόλη Μπαϊτζί από τη νότια και δυτική πλευρά και ανακατέλαβαν τον έλεγχο της συνοικίας αλ-Ταμίμ και το κέντρο της πόλης.

Το Ισλαμικό Κράτος είχε τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς κατά μήκος των κεντρικών οδών στην Μπαϊτζί, ενώ ελεύθεροι σκοπευτές είχαν αναπτυχθεί προκειμένου να αποτρέψουν τις κυβερνητικές δυνάμεις.

«Μέχρι στιγμής έχει ανακαταληφθεί ο έλεγχος σε περιοχές που εκτείνονται σε μήκος 6 χιλιομέτρων από τα διυλιστήρια της Μπαϊτζί», δήλωσε ο συνταγματάρχης, προσθέτοντας ότι 12 αντάρτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.