Η Skoda εμπλουτίζει τη γκάμα της νέας Octavia με την G-TEC, την έκδοση που καίει φυσικό αέριο και αμόλυβδη βενζίνη. Το νέο μοντέλο, που αναμένεται να παρουσιαστεί από 25 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου στα πλαίσια της έκθεσης Αυτοκίνηση στην Αθήνα, εξοπλίζεται με κινητήρα 1.4 TSI απόδοσης 110hp, ο οποίος λειτουργεί με φυσικό αέριο (CNG) και εναλλακτικά με αμόλυβδη βενζίνη.

Το νέο μοντέλο αγγίζει σε αυτονομία μόνο με την χρήση φυσικού αερίου τα 410 χλμ και σε συνδυασμό με την βενζίνη τα 1.330 χιλιόμετρα! Επίσης, σύμφωνα με την Skoda, η κατανάλωση καυσίμου είναι στα 3,5 κιλά φυσικού αερίου ανά 100 χιλιόμετρα με το κόστος να μεταφράζεται σε 3,4 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα. Η εκπομπή CO2 περιορίζεται στα μόλις 97 γραμ./χλμ. Η Octavia G-TEC επιταχύνει σε 10,9’’ για το 0-100 χλμ./ώρα με τελική ταχύτητα στα 195 χλμ./ώρα.

Οι δύο δεξαμενές CNG έχουν συνολική χωρητικότητα 97 λίτρα ή 15 κιά υπό πίεση 200 bar. Είναι τοποθετημένες σε ειδικό και υψηλής αντοχής πλαίσιο κάτω από το χώρο αποσκευών, δίχως να επηρεάζεται η κορυφαία πρακτικότητα του αυτοκινήτου. Ακόμη και στις εκδόσεις CNG η Octavia προσφέρει πολύ καλούς χώρους στην κατηγορία της με την χωρητικότητα του χώρου αποσκευών να φτάνει τα 460 λίτρα (στη limo) ή τα 480 λίτρα (στη combi).

Οι εξαιρετικές τιμές κατανάλωσης και το εξαιρετικά χαμηλό κόστος χρήσης, συνδυάζονται άψογα χωρίς καμία παραχώρηση στην οδηγική απόλαυση της νέας Octavia και αποτελούν πρότυπο στην κατηγορία τους!