«Ολυμπικάζο» στην Αιώνα Πόλη, με τη Ρόμα να γνωρίζει τη συντριβή με 7-1 από την Μπάγερν σε έναν αγώνα καρμπόν του ημιτελικού του πρόσφατου Παγκοσμίου Κυπέλλου, όταν η Βραζιλία έπεσε θύμα παρόμοιου διασυρμού με το ίδιο σκορ από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια κόσμου Γερμανία.

Οι ομοιότητες είναι πολλές: και στις δύο περιπτώσεις οι γερμανικές ομάδες προηγήθηκαν με 5-0 στο ημίχρονο συνθλίβοντας σε μικρά χρονικά διαστήματα τις αντιστάσεις των αντιπάλων τους. Στο περίφημο παιχνίδι του Μινεϊράο, τα Πάντσερ πέτυχαν τέσσερα γκολ σε έξι λεπτά, ενώ στο Ολύμπικο η Μπάγερν σημείωσε τον ίδιο αριθμό γκολ σε 13 λεπτά κάνοντας την «Γκατζέτα Ντέλο Σπορτ» να αναρωτηθεί: είναι η Ρόμα ή η Βραζιλία;

ΣΤΟ ΡΕΛΑΝΤΙ. Στην επανάληψη τόσο η Γερμανία όσο και η Μπάγερν που, ας μην ξεχνάμε, εκπροσωπήθηκε από επτά παίκτες στα Πάντσερ κατέβασαν τον ρυθμό τους. Το ρωμαϊκό όργιο των Βαυαρών είχε και ελληνική συμμετοχή καθώς ξεκίνησαν ως βασικοί οι Μανωλάς (υπέπεσε και σε πέναλτι όταν ακούμπησε την μπάλα με το χέρι) και Τοροσίδης, ενώ στην επανάληψη αγωνίστηκε και ο Χολέμπας.

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι οι Βραζιλιάνοι θα πρέπει να ξανασκεφτούν την πρόσκληση στη Γερμανία για αγώνα ρεβάνς του 1-7 στο Μινεϊράο την οποία προς το παρόν απορρίπτουν τα Πάντσερ.

Πρωταγωνιστές της μεγαλειώδους νίκης της Μπάγερν ήταν όλοι αυτοί που έλαμψαν στα βραζιλιάνικα γήπεδα με τη Γερμανία και την Ολλανδία: Μίλερ, Ρόμπεν, Γκέτσε. Γκολ πέτυχαν επίσης οι Λεβαντόφσκι, Ριμπερί και Σακίρι, ενώ για τους Ρωμαίους ο Ζερβινιό πέτυχε το γκολ της παρηγοριάς, το πρώτο που δέχτηκε ο Νόιερ ύστερα από 813 αγωνιστικά λεπτά.

Ο ΓΚΑΡΣΙΑ. Σύμπτωση: δύο φορές η Μπάγερν έχει πετύχει πέντε γκολ στο πρώτο ημίχρονο αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ. Και στις δύο προπονητής της αντιπάλου ήταν ο Ρούντι Γκαρσία. Η πρώτη ήταν στις 7 Νοεμβρίου του 2012 όταν οι Βαυαροί είχαν συντρίψει τη Λιλ με 6-1.

Η ομάδα των ρεκόρ δεν είναι πάντως η Μπάγερν αλλά η Σαχτάρ. Οι Ουκρανοί διέλυσαν με 7-0 την ΜΠΑΤΕ εκτός έδρας και έξι από τα γκολ τα πέτυχαν στο πρώτο ημίχρονο, επίτευγμα μοναδικό για τη διοργάνωση.

n Πέντε γκολ πέτυχε ο Λουίς Αντριάνο, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Μέσι, τα τέσσερα εκ των οποίων σε διάστημα μόλις 17 λεπτών, που επίσης αποτελεί ρεκόρ.