Την κουλτούρα της οπλοκατοχής στις Ηνωμένες Πολιτείες ανέδειξε με έναν διαφορετικό τρόπο με δηλώσεις του ο Μπραντ Πιτ, ο οποίος σε συνέντευξή του αποκάλυψε ότι πήρε το πρώτο του όπλο όταν ήταν στο νηπιαγωγείο.

Ο 51χρονος ηθοποιός εξήγησε ότι υπάρχει μια παράδοση στην οικογένειά του σύμφωνα με την οποία τα όπλα που διαθέτουν οι ενήλικες κληροδοτούνται στα παιδιά στο πλαίσιο μιας «ιεροτελεστίας».

Μάλιστα ο ίδιος πήρε το όπλο από τον παππού του όταν ήταν στο νηπιαγωγείο, ενώ ο αδελφός του πήρε το όπλο του από τον πατέρα τους.

Ο ηθοποιός – ο οποίος γεννήθηκε στην Οκλαχόμα και μεγάλωσε στο Μισούρι – απέκτησε για πρώτη φορά ένα αεροβόλο, και στη συνέχεια έλαβε ένα κυνηγετικό όπλο, όταν ήταν έξι χρόνων. Μέχρι τα οκτώ του χρόνια είχε ήδη πυροβολήσει με ένα αληθινό όπλο.

Το Radio Times αναφέρει πως ο Πιτ αισθάνεται πως ο ίδιος και η οικογένεια του δεν είναι ασφαλείς δίχως ένα όπλο στο σπίτι. «Το θετικό είναι ότι ο πατέρας μου ενστάλαξε μέσα μου βαθιά, βαθύ σεβασμό για το όπλο», είπε ο 50χρονος σταρ του Χόλιγουντ.

Το θέμα της ευκολίας με την οποία οι Αμερικανοί έρχονται σε επαφή με όπλα αποτελεί ένα ακανθώδες σημείο πολιτικής τριβής ιδίως κατά τα τελευταία χρόνια, μετά από ένα κύμα μαζικών πυροβολισμών σε σχολεία και πανεπιστήμια της χώρας.

Η τελευταία ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί ο Μπραντ Πιτ είναι μια πολεμική περιπέτεια, το «Fury», που διαδραματίζεται το 1945, στα τέλη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.