Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Βέροιας ο 39χρονος οδηγός της νταλίκας, που την περασμένη Κυριακή σκόρπισε τον θάνατο στην Εγνατία Οδό, σε ένα εφιαλτικό δυστύχημα με σε πέντε ανθρώπους νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Ο 39χρονος Ρουμάνος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και της σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Στην απολογία του αναμένεται να επαναλάβει τον ισχυρισμό του περί προβλημάτων στο σύστημα πέδησης της νταλίκας καθώς αυτή κατηφόριζε από τον Πολύμυλο προς τη Βέροια, όπου, κοντά στον ομώνυμο κόμβο, το βαρύ όχημα προσέκρουσε πάνω σε δεκάδες ακινητοποιημένα οχήματα, λόγω έργων που ήταν σε εξέλιξη στο σημείο.

Την παραπάνω θέση φέρεται ότι επιβεβαίωσε ο 46χρονος συνοδηγός της μοιραίας νταλίκας, ο οποίος εμφανίστηκε στην Αστυνομία σχεδόν δύο 24ωρα μετά τη φονική καραμπόλα, περιπλανώμενος έως τότε στην ύπαιθρο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 46χρονος, ο οποίος εκπαιδευόταν από τον οδηγό της νταλίκας στο συγκεκριμένο δρομολόγιο, ισχυρίστηκε και αυτός ότι παρουσιάστηκε πρόβλημα στα φρένα του οχήματος.

Ηδη, για την υπόθεση απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι, ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας που εκτελούσε τις εργασίες στο οδόστρωμα.

Φέρεται, δε, να απολογήθηκε ότι δεν ήταν ευθύνη της αναδόχου η σήμανση για τη διακοπή της κυκλοφορίας, αλλά μόνο η σήμανση των έργων που εκτελούνταν, ενώ υποστήριξε πως δεν είδε τίποτα από το τροχαίο, γιατί βρισκόταν σε απόσταση 3 έως 4 χιλιομέτρων μακριά.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε συντετριμμένος και μέσω του συνηγόρου του Νίκου Αντωνόπουλου εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Όσον αφορά στην κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών από αμέλεια (σε βαθμό πλημμελήματος) που του αποδίδεται, ο 42χρονος την αρνήθηκε, υποστηρίζοντας ότι ο δικός του χώρος ευθύνης απείχε περί τα 3 με 4 χιλιόμετρα από το σημείο, όπου διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων και σημειώθηκε το τροχαίο.

Εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφάσισαν τελικά να τον αφήσουν ελεύθερο άνευ όρων, ενώ ο ίδιος έθεσε εαυτόν στη διάθεση των δικαστικών Αρχών -εφόσον παραστεί ανάγκη- όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η κύρια ανάκριση για το τραγικό περιστατικό.

Η κατάσταση των τραυματιών

Σοβαρή εξακολουθεί να είναι η κατάσταση της υγείας της 18χρονης που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ μετά το δυστύχημα.

Όπως ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου, Παναγιώτης Παντελιάδης, η κατάσταση της υγείας των άλλων δυο σοβαρά τραυματισμένων, ενός 22χρονου και ενός 64χρονου παρουσίασε βελτίωση.

Μάλιστα, ο 22χρονος πήρε εξιτήριο προκειμένου να διακομιστεί σε άλλο νοσοκομείο όπου θα αντιμετωπιστεί το κάταγμα που υπέστη στο χέρι.