Τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία «Ο Πόλεμος των Αστρων» είχε απορρίψει το 1977 ο αμερικανός ηθοποιός Αλ Πατσίνο.

Η πρόταση για τον ρόλο του Χαν Σόλο – που τελικά ερμήνευσε ο Χάρισον Φορντ – προέκυψε ενώ ο Πατσίνο βρισκόταν ακόμη στα γυρίσματα του «Νονού 2» και ο ίδιος αποκάλυψε ότι τον απέρριψε επειδή θεώρησε το σενάριο «πολύ μπερδεμένο».

Ο 74χρονος ηθοποιός εξήγησε πως εκείνη την περίοδο είχε πολλές προτάσεις καθώς υποδυόταν τον μαφιόζο Μάικλ Κορλεόνε στους δύο «Νονούς».

«Θυμάμαι ότι δεν καταλάβαινα το σενάριο όσο το διάβαζα. Ημουν στον «Νονό» τότε και δεν ένοιαζε κανέναν αν ταίριαζα σε έναν ρόλο ή όχι, αν μπορούσα να παίξω καλά ή όχι», είπε ο Πατσίνο στο μουσικό κανάλι MTV στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.

Παρόλο που ο Αλ Πατσίνο χαρακτήρισε, χαριτολογώντας, την απόφαση που είχε πάρει το 1975 «ακόμα μια χαμένη ευκαιρία», δεν ήταν ο μόνος που απέρριψε τον συγκεκριμένο ρόλο στην ταινία του Τζορτζ Λούκας. Προτού οι παραγωγοί καταλήξουν στον Χάρισον Φορντ είχαν γίνει προτάσεις και στους Τζακ Νίκολσον, Μπαρτ Ρέινολντς και Τζέιμς Κάαν.

Σε κάθε περίπτωση τύχη μεγάλη είχαν τόσο ο Λούκας, όσο και ο κινηματογράφος, καθώς ο πιο άγνωστος τότε Χάρισον Φορντ, έστω και από… σπόντα, δημιούργησε έναν ήρωα από τους πιο απολαυστικούς στην ιστορία των ταινιών επιστημονικής φαντασίας, ενώ θεωρείται ότι συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχία της τριλογίας και της βιομηχανίας των «Star Wars».

Ο Πατσίνο πάντως, δήλωσε πως θα ήθελε να υποδυθεί έναν υπερήρωα κάποια στιγμή στην καριέρα του, ενώ στο Φεστιβάλ της Βενετίας εξέφρασε τον θαυμασμό του για τη νέα ταινία φαντασίας «Οι Φύλακες του Γαλαξία», που αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά της ομώνυμης σειράς κόμικς της Μάρβελ.

Μάλιστα τη φετινή χρονιά οι αποκαλύψεις για κορυφαίους ηθοποιούς του Χόλιγουντ που απέρριψαν πρωταγωνιστικούς ρόλους σε ταινίες που σημείωσαν τεράστια επιτυχία δεν αφορούν μόνο τον Αλ Πατσίνο.

Ο Λίαμ Νίσον αποκάλυψε τον περασμένο Μάρτιο ότι πριν από δύο δεκαετίες είχε αρνηθεί να παίξει τον Τζέιμς Μποντ επειδή του το είχε απαγορεύσει η σύζυγός του.

«Με είχαν πολιορκήσει στενά, ας το θέσω έτσι. Ηταν πριν από 18 με 19 χρόνια και η μέλλουσα σύζυγός μου με προειδοποίησε ότι αν παίξω τον Τζέιμς Μποντ ο γάμος δε θα γίνει. Επρεπε να το λάβω σοβαρά υπόψη γιατί ήθελα πολύ να την παντρευτώ», είπε ο Νίσον στη βρετανική εφημερίδα Hull Daily Mail.