«Rock is Dead» είναι ο τίτλος δύο τραγουδιών, γραμμένων αρκετά χρόνια πριν (ή όχι και τόσο), από τους Doors και τον Marilyn Manson. Εστω κι έτσι, ο Τζιν Σίμονς, μπασίστας και μπροστάρης των Kiss, που τελευταία κάτι έχει πάθει και κάνει αδέξιες δηλώσεις για λεπτά ζητήματα όπως η κατάθλιψη, θεώρησε καλό να ξαναθάψει το μουσικό είδος που κι εκείνος αγαπά, σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα στον ίδιο του τον γιο, τον Νικ Σίμονς, στο περιοδικό «Esquire».

Η δική του προσέγγιση, βέβαια, συνοψιζόταν στην άποψη ότι όταν ανερχόταν η μπάντα του τα πράγματα δεν ήταν ακατόρθωτα. «Υπήρχε μια ολόκληρη βιομηχανία για να βοηθήσει τους επόμενους Μπιτλς, Στόουνς, Πρινς, Χέντριξ» έλεγε χαρακτηριστικά. «Υπάρχουν ακόμα δισκογραφικές για την ποπ, τη ραπ, την κάντρι σε έναν βαθμό. Αλλά για τους περφόρμερ που είναι και τραγουδοποιοί, τους δημιουργούς […], το ροκ είναι οριστικά νεκρό».

Δεν παρέλειψε φυσικά να αποδώσει μερίδιο των ευθυνών και στις «μάζες που δεν αναγνωρίζουν τον διαμοιρασμό αρχείων και το κατέβασμα σαν κλοπή» και αφού θρήνησε για τον ανώνυμο 15χρονο πιτσιρικά που παίζει μουσική στο γκαράζ του αλλά δεν έχει τις ίδιες ευκαιρίες με εκείνον, υπέδειξε και τον ένοχο: «Ο θάνατος του ροκ δεν ήταν φυσικός» ήταν η ετυμηγορία του, «το ροκ δεν πέθανε λόγω γήρατος. Δολοφονήθηκε και ο πραγματικός δράστης είναι ο γείτονας αυτού του πιτσιρικά, πιθανόν φίλος του. Ισως και κάποιο από τα παιδιά που «τζαμάρουν» μαζί του».