«Ως αναγκαία πρόσκαιρη λύση» για να μπορέσουν να συμμετάσχουν στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, ποδοσφαιρικές ομάδες που δεν είχαν καταφέρει να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, χαρακτήρισε ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας την τροπολογία με την οποία τους δίνεται παράταση έως 18 Σεπτεμβρίου για να καταθέσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ).

Η τροπολογία που είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τις υδατοκαλλιέργειες υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΑΝ.ΕΛΛ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ δήλωσαν ότι καταψηφίζουν και η Χρυσή Αυγή «παρών».

Ο κ. Τασούλας παραδέχτηκε πάντως ότι με τροπολογίες δεν λύνονται τα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο αυτόν και προανήγγειλε ότι σύντομα θα δώσει προς διαβούλευση το αθλητικό νομοσχέδιο.

Ο υπουργός Πολιτισμού επισήμανε την ανάγκη να ψηφιστεί η νέα ρύθμιση που έχει, όπως είπε, επείγοντα χαρακτήρα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε σε ομόφωνη απόφαση της «Σούπερ Λιγκ», της διοργανώτριας Αρχής Ποδοσφαίρου, η οποία υπέβαλε σχετικό αίτημα.

Απαντώντας στη βουλευτή του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, που τόνισε ότι πρέπει να εξεταστεί το γεγονός ότι ποδοσφαιρικές ομάδες δίνουν εκατομμύρια για μεταγραφές παικτών αλλά την ίδια ώρα εμφανίζονται να μην μπορούν να ρυθμίζουν τα χρέη τους, ο κ. Τασούλας τόνισε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά 3- 4 κυρίως περιφερειακές ομάδες, που δεν έχουν τέτοια οικονομική δυνατότητα και δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτές που κάνουν μεταγραφές εκατομμυρίων.

«Το θέμα συμπεριφοράς των ποδοσφαιρικών ομάδων για τις οφειλές τους σωστά το θέσατε, πράγματι δεν λύνεται με τροπολογίες, πρέπει να λυθεί οριστικά ώστε να μην χρειάζονται οι παρατάσεις» συμπλήρωσε.