Με ένα ασυνήθιστο βίντεο επέλεξε η NASA να τιμήσει την ημέρα εορτασμού του «Πολέμου των Αστρων» (Star Wars), του κινηματογραφικού διαστημικού έπους του Τζορτζ Λούκας.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις ανά τον κόσμο ανεβάζοντας στο YouTube ένα βίντεο στο οποίο συνδυάζεται ο κόσμος του Star Wars με τον πραγματικό διαστημικό κόσμο.

Στο βίντεο το θρυλικό ρομπότ R2-D2 της πρώτης τριλογίας του έπους ταξιδεύει στο Διάστημα και ο μηχανικός πτήσης τηςNASA Ρικ Μαστράτσιο ελπίζει να παραδώσει ένα ξεχωριστό μήνυμα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Η αποστολή του, όμως, θα είναι πολύ πιο δύσκολη από όσο νομίζει.

Η 4η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως επίσημη ημερομηνία εορτασμού του Star Wars, με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να αποτίνουν φόρο τιμής στον Τζορτζ Λούκας.

Η 4η Μαΐου δεν επιλέχθηκε τυχαία. Το βασικό μότο του Star Wars είναι το «May The Force be with you» (Είθε η Δύναμη να είναι μαζί σου) το οποίο παραφράστηκε από κάποιους σε «May the Fourth be with you» (H 4η Μαΐου να είναι μαζί σου).