Σοβαρά επεισόδια και πυροβολισμοί στη Ρώμη πριν από την έναρξη του τελικού του Κυπέλλου Ιταλίας, μεταξύ της Φιορεντίνα και της Νάπολι.

Ενας οπαδός της Νάπολι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο μετά από πυροβολισμό που δέχτηκε, ενώ υπάρχουν άλλοι εννέα τραυματίες, ανάμεσα τους και ένας αστυνομικός.

Επεισόδια είχαν σημειωθεί απο νωρίς μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων, Η ένταση που επικρατούσε στους δρόμους της Ρώμης μεταφέρθηκε και στις εξέδρες του Ολίμπικο.

Η έναρξη του τελικού καθυστέρησε περίπου 45 λεπτά, καθώς οι οπαδοί της Νάπολι προκαλούσαν επεισόδια και ουσιαστικά ζητούσαν να μην διεξαχθεί ο τελικός,επειδή υπήρχε η πληροφορία ότι ο οπαδός είχε πεθάνει. Αυτό διαψεύστηκε και μάλιστα ανέβηκε στην εξέδρα και ο αρχηγός της Νάπολι, Μάρεκ Χάμσικ, ο οποίος ενημέρωσε τον κόσμο ότι ο οπαδός δεν είχε πεθάνει.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, δύο οπαδοί της Νάπολι και ένας αστυνομικός με πολιτικά ήταν σε ένα αυτοκίνητο και εκεί τους περικύκλωσαν άλλοι οπαδοί – ίσως ήταν της Ρόμα – και τους επιτέθηκαν. Τότε ήταν που άρχισαν και οι πυροβολισμοί, με συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό του οπαδού της Νάπολι.