Οταν το 1993 ο Τζορτζ Κλούνι πήρε διαζύγιο από τη σύζυγό του, ηθοποιό Ταλία Μπάλσαμ, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να παντρευτεί ξανά γιατί δεν του ταίριαζε το «άθλημα». Αλλά φαίνεται ότι λογάριαζε χωρίς την Αμάλ Αλαμουντίν. Για δύο σχεδόν δεκαετίες ο πιο σέξι εν ζωή άνδρας του πλανήτη, τίτλος που του απένειμε το περιοδικό «People», έμεινε πιστός στην υπόσχεση που έδωσε στον εαυτό του, μέχρι που μπήκε στη ζωή του η γοητευτική δικηγόρος με το εντυπωσιακό βιογραφικό. Μέσα σε μόλις επτά μήνες σχέσης εκείνη κατάφερε να φορέσει το μονόπετρο και να κάνει τον μέχρι πρότινος πιο διάσημο εργένη έναν αρραβωνιασμένο κύριο.

Οι φήμες για την επισημοποίηση της σχέσης φούντωσαν απότομα την περασμένη εβδομάδα, όταν οι πιο παρατηρητικοί είδαν την Αλαμουντίν να φοράει ένα εντυπωσιακό δαχτυλίδι ενώ δειπνούσε παρέα με τον Κλούνι, τη Σίντι Κρόφορντ και τον σύζυγό της Ράντι Γκέρμπερ στο εστιατόριο «Nobu» του Μαλιμπού. Επιβεβαιώθηκαν, ωστόσο, όταν το περιοδικό «People» φιλοξένησε δηλώσεις φίλων του ζευγαριού που έκαναν λόγο για αρραβώνα. «Ο Τζορτζ και η Αμάλ προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλό προφίλ αλλά επίσης δεν σκοπεύουν να κρύψουν την πραγματικότητα. Νομίζω πως οι άνθρωποι που τους αγαπούν θέλουν να μάθουν ότι η σχέση είναι αληθινή και ότι σχεδιάζουν να είναι μαζί για πάντα» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Η μέλλουσα νύφη δεν πρέπει να ανησυχεί ιδιαίτερα, αφού φαίνεται να έχει τα πεθερικά της με το μέρος της. Ο μπαμπάς Κλούνι μιλώντας στην εφημερίδα «Νιου Γιορκ Ντέιλι Νιουζ» ανέφερε ότι «η Αμάλ είναι ένα θαυμάσιο κορίτσι και η είδηση του αρραβώνα είναι θαυμάσια. Νομίζω ότι θα γίνει ένας ωραίος γάμος». Μαζί του συμφώνησε και η σύζυγός του Νίνα που αρκέστηκε να δηλώσει στην «Ντέιλι Μέιλ» ότι είναι υπερβολικά χαρούμενη με τις εξελίξεις. Χαρακτήρισε ωστόσο την Αμάλ «εξαιρετική», «λαμπερή» και «ίση με το γιο της σε πνευματικό επίπεδο». Η πρώτη γνωριμία της οικογένειας του ηθοποιού με την 36χρονη δικηγόρο που εχει καταγωγή από τον Λίβανο έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν όλοι μαζί παρακολούθησαν την επίσημη προβολή της ταινίας «Μνημείων άνδρες» στον Λευκό Οίκο, παρέα με το προεδρικό ζεύγος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εκτός από την προφανή ομορφιά της –ψηφίστηκε άλλωστε πέρυσι ως η πιο καυτή δικηγόρος της Βρετανίας σε ιστοσελίδα του κλάδου –αυτό που τράβηξε τον Κλούνι στην 36χρονη Αλαμουντίν είναι και το εντυπωσιακό βιογραφικό της. Είναι άλλωστε το στοιχείο που τη διαφοροποιεί σημαντικά από τις προηγούμενες κατακτήσεις του 53χρονου ηθοποιού. Η γεννημένη στη Βηρυτό αλλά μεγαλωμένη στο Λονδίνο Αμάλ ειδικεύεται στο Διεθνές Δίκαιο και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Γι’ αυτό και τα αφεντικά της στη γνωστή νομική εταιρεία Doughty Street Chambers της βρετανικής πρωτεύουσας της ανάθεσαν πέρυσι την υπεράσπιση του Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτή της σελίδας Wikileaks, προκειμένου να αποτρέψει την έκδοσή του στη Σουηδία. Είναι οι ίδιοι που την περασμένη Δευτέρα εξέδωσαν ανακοίνωση συγχαίροντάς την για τον αρραβώνα της. Αλλωστε, η δημοσιότητα που έχει πάρει η σχέση της θα συνέβαλε στο να αρπάξουν και καμιά υποθεσούλα επιπλέον.

Στο ενεργητικό της η Αμάλ έχει και άλλες γνωστές δίκες, όπως η υπεράσπιση της ουκρανής πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο για τις κατηγορίες περί κατάχρησης εξουσίας σε μια συμφωνία αγοράς φυσικού αερίου ή η καταδίκη του πρώην προέδρου της Σερβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου. Ακόμα, υπήρξε σύμβουλος του πρώην γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν στον πόλεμο της Συρίας. Αφού, εκτός από τα αραβικά, τα αγγλικά έχουν γίνει μητρική της γλώσσα ενώ εξίσου καλά χειρίζεται και τα γαλλικά, συνέγραψε με άλλους νομικούς ένα βιβλίο με τίτλο «Ο νόμος και οι πρακτικές του Διεθνούς Δικαστηρίου για τον Λίβανο».

Το τελευταίο είναι, άλλωστε, το κοινό σημείο αναφοράς της με τον Κλούνι. Ως έντονα πολιτικοποιημένο άτομο και με έντονη ακτιβιστική και φιλανθρωπική δράση, κυρίως στα θέματα της κρίσης στο Νταρφούρ, θα έχει να συζητήσει πολλά πράγματα μαζί της μια και αποδεδειγμένα μοιράζονται κοινές ανησυχίες.

Η οικογένεια της Αμάλ δεν είναι καθόλου τυχαία. Ο πατέρας της, Ράμζι, είναι συνταξιούχος καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού. Η μητέρα της, Μπάρια, επιτυχημένη δημοσιογράφος και στα νιάτα της παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων της λιβανέζικης τηλεόρασης. Οταν το 1987 η οικογένεια μετακόμισε στο Λονδίνο μαζί με την Αμάλ, την αδελφή της Τάλα και τους αδελφούς της Σάμερ και Ζιάντ, η κυρία Αλαμουντίν έγινε ανταποκρίτρια της αραβικής εφημερίδας «Αλ Χαγιάτ», θέση που κατέχει μέχρι σήμερα. Παράλληλα, εμφανίζεται τακτικά σε εκπομπές των δικτύων CNN, BBC, Sky Νews και Al Jazeera, ως αναλύτρια θεμάτων της Μέσης Ανατολής.

Μπορεί από το κρεβάτι του βραβευμένου με δύο Οσκαρ και τέσσερις Χρυσές Σφαίρες ηθοποιού να έχουν περάσει ουκ ολίγες γυναίκες, ανερχόμενες στάρλετ ή μοντέλα με αμέτρητες φιλοδοξίες, η Αμάλ όμως ήταν η μοναδική που είχε αυτό το κάτι, που έκανε τον Τζορτζ να κολλήσει. Γιατί, από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους τον περασμένο Οκτώβριο, δεν αφέθηκε στην αγκαλιά του. Το αντίθετο μάλιστα, το έπαιζε «δύσκολη». Οπως αποκαλύπτουν φίλοι της στην «Ντέιλι Μέιλ», αρνήθηκε τις δύο πρώτες προτάσεις για ραντεβού που της έκανε με τη δικαιολογία ότι είχε φόρτο εργασίας, μέχρι εν τέλει να ενδώσει. Η δε πρόταση γάμου προέκυψε κάπου ανάμεσα στις ρομαντικές εξορμήσεις που έκαναν τους τελευταίους μήνες στην Τανζανία, στις Σεϋχέλλες, στη Νέα Υόρκη και τέλος στο Ντουμπάι.

Στα Αραβικά Εμιράτα γνώρισε ο Κλούνι και την οικογένεια Αλαμουντίν, ίσως για να ζητήσει το χέρι της κόρης τους. Εκεί ο ηθοποιός και σκηνοθέτης θα τα βρήκε σκούρα αφού ο μέλλων πεθερός του είναι μέλος της σέχτας των Δρούζων, παρακλάδι του ισλαμικού δόγματος που αντιτίθεται στους γάμους ανάμεσα σε άτομα διαφορετικών θρησκειών. Στο τέλος θα τον έπεισε, ωστόσο, γιατί και ο ίδιος ο κύριος Αλαμουντίν πήγε ενάντια στην πίστη του όταν παντρεύτηκε τη μητέρα τής Αμάλ.

Ο άτακτος Τζορτζ με τον αρραβώνα αυτόν γυρίζει μια καινούργια σελίδα στην ερωτική του ζωή και αφήνει πίσω τις ατασθαλίες του παρελθόντος. Η Αμάλ είναι ένα άφθαρτο πρόσωπο και έχει απασχολήσει τον Τύπο μόνο θετικά. Με τη δουλειά της δηλαδή. Σε αντίθεση με τις παλιές του ερωμένες, εκείνη διαθέτει το κατάλληλο στάτους που την κάνει να στέκεται στο πλάι του χωρίς να έχει τίποτα να ζηλέψει από τη φήμη και το όνομά του. Δεν έχει κάτι να κερδίσει από τον δεσμό τους και ούτε δείχνει διατεθειμένη να κλέψει λίγους από τους προβολείς που συνήθως πέφτουν πάνω του. Ισως τελικά εκείνος θα πρέπει να αισθάνεται τυχερός που είναι σύντροφός της. Ισως να είναι και λίγο «πέρα από τα κυβικά του».