Ο έρωτας με έρωτα περνάει λέει μια λαϊκή ρήση και με αυτήν την τακτική ατενίζει τον ορίζοντα η Βαλερί Τριερβελέρ σχεδόν τέσσερις μήνες μετά το άδοξο τέλος της σχέσης της με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλικής Δημοκρατίας εντοπίστηκε από φωτογραφικούς φακούς σε Νέα Υόρκη και Παρίσι μαζί με τον προγραμματιστή υπολογιστών Χανί Γιακάν, 58 ετών.

Ο περασμένος Ιανουάριος έμεινε βαθιά χαραγμένος στη μνήμη της 49 ετών Τριερβελέρ, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο σύντροφός της και πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ διατηρούσε ερωτική σχέση με τη νεαρότερη και γοητευτική ξανθιά ηθοποιό Ζιλί Γκαγέ.

Ξεπέρασε τον νευρικό κλονισμό που είχε υποστεί μετά τις καυτές λεπτομέρειες που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας για τα τρυφερά ραντεβού του ζεύγους και ξαναβγήκε στη ζωή.

Στο μεταξύ οι κάμερες των παπαράτσι την εντόπισαν στους δρόμους του Παρισιού και σε κοσμικές εκδηλώσεις να συνοδεύεται από τον άλλοτε γόη του γαλλικού σινεμά, τον Αλέν Ντελόν.

Εκείνη, βέβαια, υποστήριξε ότι δεν συνέβαινε τίποτα με τον 78 ετών σταρ του κινηματογράφου που το πάλαι ποτέ έκανε τα κορίτσια να τρέμουν σύγκορμα στη θέα του. Προσφάτως το περιοδικό «Closer» – ήταν εκείνο που είχε φέρει στην επιφάνεια τον δεσμό του προέδρου Ολάντ με την Γκαγέ – φιλοξένησε ενσταντανέ της Τριερβελέρ με τον Αμερικανολιβανέζο Γιακάν σε βόλτα στα παριζιάνικα βουλεβάρτα. Και με δεδομένο ότι ο φακός των παπαράτσι τούς είχε απαθανατίσει νωρίτερα στη Νέα Υόρκη δίνει υπόσταση σε φήμες που τους θέλουν ζευγάρι.

Ενισχύθηκαν δε από δημοσιεύματα (μεταξύ αυτών και της ιταλικής «La Repubblica»), σύμφωνα με τα οποία πέρασε αρκετές ώρες στο διαμέρισμά του και στη συνέχεια πήγαν μαζί στο ξενοδοχείο της.

Οι δυο τους όμως γνωρίζονται από τον περασμένο Νοέμβριο, με αφορμή επίσκεψη της Βαλερί Τριερβελέρ στον Λίβανο, όπου συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Γιακάν.

Αναπτύχθηκε φιλική σχέση μεταξύ τους η οποία μετεξελίχθηκε σε πιο προσωπική σχέση, λέγεται, ύστερα από τον χωρισμό με τον Φρανσουά Ολάντ. Από το περιβάλλον της κυρίας Τριερβελέρ πάντως δεν έγινε το παραμικρό σχόλιο, μόνο μια φίλη της δήλωσε στο περιοδικό ότι «είναι δυνατή και αισθάνεται καλά».