Ομοβροντία επικριτικών σχολίων εις βάρος του γερμανού μέσου της Αρσεναλ Μεσούτ Οζίλ για την αρνητική απόδοσή του στο παιχνίδι με την Μπάγερν και το χαμένο πέναλτι.

«Πενήντα εκατ. ευρώ για έναν Γερμανό που δεν σκοράρει με πέναλτι. Ο Οζίλ είναι τώρα ένας από εμάς. Αντί να επηρεάσει το δικό μας παιχνίδι, επηρεάσαμε εμείς αυτόν» έγραψε μεταξύ άλλων η «Ντέιλι Μέιλ», κάνοντας αναφορά στην κατάρα των πέναλτι που κυνηγά τους Αγγλους και στην  αξιοπιστία των Γερμανών σ’ αυτόν τον τομέα, η οποία απ’ ό,τι φαίνεται απουσιάζει από τον Οζίλ.

Σε σχόλιό του το BBC σημείωσε ότι ο Οζίλ  «συρρικνώθηκε σε απαράδεκτο επίπεδο», ενώ η «Εκίπ» βαθμολόγησε την απόδοσή του με 2.

Ο Οζίλ ξεκίνησε εντυπωσιακά την καριέρα του στην Αρσεναλ, αλλά τους τελευταίους τρεις μήνες έχει εξαφανιστεί από τον αγωνιστικό χώρο.

Εντύπωση προκαλεί η στάση των συμπαικτών του, που δεν διστάζουν να τον επιπλήξουν την ώρα του αγώνα. Οπως συνέβη με τον Ματιέ Φλαμινί, ο οποίος λίγο έλειψε να του επιτεθεί για την παθητικότητα που επιδείκνυε στα αμυντικά του καθήκοντα.

Το μεγαλύτερο λάθος του Οζίλ ήταν η πρωτοβουλία του να εκτελέσει το πέναλτι με αντίπαλο τον Μανουέλ Νόιερ. Οι δύο ποδοσφαιριστές γνωρίζονται από παιδιά, πήγαιναν στο ίδιο σχολείο, το Gesamtschule Berger Feld, έπαιζαν μαζί στη σχολική ομάδα και έγιναν συμπαίκτες στη Σάλκε και την Εθνική Γερμανίας. Φυσικά ο Νόιερ ήξερε τα μυστικά του και δεν δυσκολεύτηκε να τον νικήσει.