Μπορεί στον «πλανήτη Χόλιγουντ» να μην έχει κτυπήσει, ακόμη, η κρίση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το χρήμα ξοδεύεται αφειδώς παντού. Αρκετοί καλλιτέχνες και επιχειρηματίες προτιμούν να κάνουν μασούρια τα εκατομμύρια που κερδίζουν παρά να τα ξοδεύουν, κατά τη γνώμη τους, άσκοπα.

Η Τάιρα Μπανκς, για παράδειγμα, μπορεί ως πρώην μοντέλο να ήταν εναντίον του γρήγορου φαγητού, αλλά όταν πρόκειται για την οικονομία της τσέπης της οι θεωρίες της πάνε περίπατο. Τα Χριστούγεννα του 2007, ενώ πληρώθηκε 22 εκατομμύρια ευρώ από το αμερικανικό δίκτυο CBS για την εκπομπή της «The Tyra Banks Show», για την ομάδα της ξόδεψε λίγα μόνο δολάρια. Στη γιορτή μετά τα γυρίσματα κάλεσε έναν Αϊ-Βασίλη, ο οποίος αντί για δώρα μοίρασε στους συνεργάτες της τσίζμπεργκερ από τα McDonald’s, το μοναδικό φαγητό της βραδιάς.

Προσέχει για να έχει ο Ρόμπερτ Πάτινσον, που είναι από τους ηθοποιούς του Χόλιγουντ οι οποίοι κυνηγούν τις προσφορές προϊόντων. Οταν πρέπει να αλλάξει αυτοκίνητο, δεν τρέχει σε κάποια αντιπροσωπεία πολυτελών οχημάτων, αλλά ψάχνει στις μικρές αγγελίες. Σήμερα οδηγεί ένα φορτηγάκι του 2001 που αγόρασε έναντι 1.800 ευρώ.

Μπορεί ο Τζέρεμι Πίβεν να είναι επιτυχημένος ηθοποιός στην Αμερική, αλλά προφανώς τα αυτόγραφά του δεν αξίζουν για πουρμπουάρ. Τον Μάρτιο του 2007, αφού έφαγε στο ακριβό γιαπωνέζικο εστιατόριο Nobu στο Μπέβερλι Χιλς, αντί για φιλοδώρημα στον σερβιτόρο άφησε ένα υπογεγραμμένο DVD της σειράς «Entourage» στο οποίο πρωταγωνιστούσε. Ο υπάλληλος, ωστόσο, δεν εκτίμησε την κίνηση αυτή και του πέταξε το δισκάκι στο πρόσωπο, ενώ φρόντισε να μην του επιτραπεί ξανά η είσοδος στο κατάστημα.

Αν και ξοδεύει χιλιάδες δολάρια σε ακριβά ρούχα και παπούτσια, η Πάρις Χίλτον μάλλον τα χάνει όταν έρχεται αντιμέτωπη με τους λογαριασμούς λιγότερο φανταχτερών πραγμάτων. Ετσι, δεν πλήρωσε 200 ευρώ για την ενοικίαση μιας αποθήκης στο Λος Αντζελες και είδε τα προσωπικά της αντικείμενα να δημοπρατούνται στο Διαδίκτυο. Ο νέος ιδιοκτήτης του χώρου τής πρότεινε να της επιστρέψει τα έπιπλα, τις φωτογραφίες, τα ημερολόγια και τα βίντεό της, αρκεί να του καταβάλει 15 εκατ. ευρώ.

Η διαφορά των 22 χρόνων που χωρίζουν τον Χάρισον Φορντ από τη σύντροφό του Καλίστα Φλόκχαρτ τελικά του βγήκε σε καλό, αφού μπορεί να εξοικονομεί χρήματα. Το επιβεβαίωσε και ο ίδιος σε συνέντευξή του αναφέροντας πως «πήγα πρόσφατα κινηματογράφο με την Καλίστα και έβγαλα εισιτήριο ενηλίκων για εκείνη και ηλικιωμένων για μένα. Γλίτωσα έτσι 4,5 ευρώ».

Το πνεύμα της οικονομίας έχει καταβάλει τον Μαρκ Ζάρκεμπεργκ για τα καλά και δεν λέει να τον αφήσει, παρ’ όλο που η περιουσία του φτάνει τα 19 δισ. ευρώ. Στον γάμο του, τον Μάιο του 2012, με την Πρισίλα Τσαν ο ιδρυτής του facebook διάλεξε για το κέτερινγκ της δεξίωσης τα δύο αγαπημένα του εστιατόρια στο Πάλο Αλτο όπου διαμένει. Ετσι, οι 100 καλεσμένοι τού ζευγαριού απόλαυσαν το φαγητό του ιαπωνικού εστιατορίου Fuki Sushi και του μεξικανικού Alto Sol, με το κόστος της μερίδας να κυμαίνεται στα 5,5 ευρώ. Οσο για το επιδόρπιο, αυτό ήταν μια πάστα σοκολάτας σε σχήμα καρδιάς από το ζαχαροπλαστείο Burdick, όμοια με αυτή που είχαν φάει οι νεόνυμφοι στο πρώτο τους ραντεβού και κόστιζε 2,1 ευρώ η μία. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στον μήνα του μέλιτος στην Ιταλία όχι μόνο μοιράστηκαν το κυρίως πιάτο στην τρατορία που έφαγαν, αλλά φεύγοντας δεν άφησαν πουρμπουάρ.

Κατά συρροή τσιγκούνης είναι ο ράπερ Ασερ που αντί για πουρμπουάρ συνηθίζει να αφήνει στους σερβιτόρους αυτόγραφά του. Αναλογιζόμενος κανείς ότι οι θαυμαστές του μπορούν αγοράσουν στο eBay έναντι 3,6 ευρώ υπογεγραμμένες φωτογραφίες του, καταλαβαίνει εύκολα πόσα καβούρια έχει στην τσέπη του.

Για τον Πολ Μακ Κάρτνεϊ, ο οικοδεσπότης μιας γιορτής δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώσει τα φαγητά ή τα ποτά της βραδιάς. Ετσι ανάγκασε τους καλεσμένους τού πάρτι γενεθλίων της πρώην συζύγου του Χέδερ Μιλς να πάνε οι ίδιοι μπουκάλια με τα ποτά που ήθελαν να πιουν.