Σε προεκλογικούς τόνους κινείται ήδη η Κουμουνδούρου, με στόχο να καλύψει τις ανάγκες της καμπάνιας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Σήμερα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να βρεθεί σύσσωμη στους δρόμους του Κέντρου δίπλα στους αγρότες, μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και άλλων φορέων που στηρίζουν τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Αύριο και την Παρασκευή ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να φέρει λίγο αέρα από την ευρωπαϊκή του καμπάνια στην Αθήνα, μιλώντας σε εκδήλωση μαζί με συνυποψηφίους του από Γερμανία και Πορτογαλία, τους Γκάμπι Τσίμερ και Μαρίσα Ματίας αντίστοιχα.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ. Την ίδια στιγμή είναι σαφές ότι πρόθεση της ηγετικής ομάδας είναι να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα το θέμα της διεύρυνσης του κόμματος, ιδιαίτερα με τις θυελλώδης αντιδράσεις που προκάλεσε στην Πελοπόννησο η υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη, παρότι το παρασκήνιο είναι ιδιαίτερα έντονο στο πεδίο αυτό.

Μάλιστα η συνεδρίαση της Γραμματείας του κόμματος μετατέθηκε προς το τέλος της εβδομάδας, για το απόγευμα της Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται πως σε αυτήν ο πρόεδρος του κόμματος θα ενημερώσει τα μέλη της ΠΓ σχετικά με τις επαφές που είχε με τους επικεφαλής της Κοινωνίας Πρώτα -Βουδούρης, Παραστρατίδης –για τις οποίες εκδόθηκε μια λακωνική ανακοίνωση του γραφείου. Στο πλαίσιο της «φυγής προς τα εμπρός» που επιχειρεί τώρα η Κουμουνδούρου προκειμένου να ξορκίσει το φάντασμα της εσωστρέφειας, αναμένεται να κατέβει σήμερα στους δρόμους και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας. Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια πορεία θα βρίσκεται και ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση του τμήματος Αγροτικής Πολιτικής, «ως ΣΥΡΙΖΑ δεσμευόμαστε για δέσμη άμεσων μέτρων ώστε να διασφαλιστεί η επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών και η ανόρθωση της αγροτικής οικονομίας σε όφελος των κοινωνικών αναγκών».

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Στελέχη του κόμματος δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους από τις αγροτικές κινητοποιήσεις και υπογραμμίζουν πως συμμετέχουν ενεργά σε αυτές αφού «η δυναμική ανασυγκρότηση του ενωτικού, αγωνιστικού αγροτικού κινήματος» είναι «θεμελιώδης προϋπόθεση για τη νικηφόρα έκβαση των αγώνων και την ανατροπή των Μνημονίων σήμερα, αλλά και για την υλοποίηση του ριζοσπαστικού προγράμματος ανόρθωσης του πρωτογενούς τομέα και της υπαίθρου αύριο».