Στις 10 Μαρτίου θα γίνει στην Αθήνα η πανηγυρική εκδήλωση του «τρίτου πόλου», δηλαδή της συμπαράταξης της ΔΗΜΑΡ και των συμμάχων της που θα κατέβουν σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές.

Το ευρωψηφοδέλτιο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα φέρει τον τίτλο Δημοκρατική Αριστερά και τη λέξη Συμπαράταξη συνοδευόμενη από τον προσδιορισμό Σοσιαλιστική, Προοδευτική ή κάτι άλλο.

Τις σχετικές αποφάσεις πήρε χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ και θα επικυρωθούν το Σάββατο από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Στο μεταξύ είναι έτοιμη και η διακήρυξη του «τρίτου πόλου», η οποία θα δοθεί στη δημοσιότητα συνοδευόμενη από υπογραφές. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον «τρίτο πόλο» εντάσσεται η μέχρι χθες ευρωβουλευτής του ΠαΣοΚ Μαριλένα Κοππά αλλά και ο πρώην βουλευτής του κόμματος Αργύρης Λαφαζάνης από τη Χαλκιδική.

«Εφεξής δεν έχω καμία οργανωτική σχέση με το ΠαΣοΚ. Παραμένω ως ανεξάρτητη ευρωβουλευτής στην Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών» ανακοίνωσε χθες η κ. Κοππά.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ. Στο μεταξύ, το όργανο επικύρωσε και κάποιες υποψηφιότητες στελεχών του για περιφέρειες αλλά και για δήμους της χώρας.

Τελικώς δεν προχώρησε ούτε η υποψηφιότητα του Γιάννη Πανούση για την Πελοπόννησο ούτε εκείνη του Δημήτρη Αναγνωστάκη για τη Στερεά Ελλάδα. Αντιθέτως για τη Στερεά Ελλάδα προκρίθηκε η υποψηφιότητα του Κώστα Χαϊνά. Επίσης στην Κρήτη θα είναι υποψήφιος με τη ΔΗΜΑΡ ο Αντώνης Ανυψητάκης, στην Ηπειρο ο Γιώργος Ζάφας, στο Βόρειο Αιγαίο ο Γιάννης Σπιλάνης και στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη ο Βασίλης Τραϊφόρος.

Για τους δήμους υποστηρίζονται οι υποψηφιότητες του Κώστα Βλάχου στο Μαρούσι, της Τίνας Καφατζάκη στον Δήμο Ζωγράφου, του Χρήστου Βοσκόπουλου στην Καισαριανή, του Γιώργου Αράπογλου στη Φιλαδέλφεια – Χαλκηδόνα, του Ανδρέα Κονδύλη στον Αλιμο, του Γιώργου Τσουκαλά στην Ελευσίνα, του Γιώργου Ιωακειμίδη στη Νίκαια – Ρέντη, της Ισιδώρας Νάννου στη Σαλαμίνα, του Γ. Λαμπρινού στο Ηράκλειο Κρήτης, του Τάσου Βαμβούκα στα Χανιά και του Γιώργου Χάλαρη στη Θήρα – Σαντορίνη.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

Στη Θεσσαλονίκη ο Κουβέλης

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μεταβαίνει απόψε στη Θεσσαλονίκη συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Χρήστο Μαχαίρα προκειμένου αύριο να επισκεφθούν το δημαρχείο και ο Φώτης Κουβέλης (φωτογραφία) να δηλώσει την υποστήριξή του προς το πρόσωπο του Γιάννη Μπουτάρη. Στο μεταξύ επίθεση στον Ανδρέα Παπαδόπουλο έκανε χθες ο Νίκος Μπίστης με αφορμή δηλώσεις του πρώτου πως οι 58 δεν πρέπει να πιεστούν να κατεβάσουν ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές εάν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες: «Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος αφού έκανε μια ψυχαγωγική περιοδεία στις εκδηλώσεις των 58, μόλις έσκασε ο σταυρός προτίμησης γύρισε άρον άρον στη ΔΗΜΑΡ» δήλωσε ο Ν. Μπίστης.