Η Βανέσα Παραντί στέφθηκε για τρίτη φορά στην καριέρα της καλύτερη καλλιτέχνης της χρονιάς στα 29α γαλλικά μουσικά βραβεία που απονεμήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Παρίσι.

Η 41χρονη πλέον τραγουδίστρια και ηθοποιός, που κατέκτησε τον αξιοζήλευτο τίτλο το 1990 και το 2008, είναι η μόνη γυναίκα καλλιτέχνης που τον έχει κατακτήσει τρεις φορές. Μόνο ο Αλέν Μπασούνγκ έχει πετύχει το ίδιο κατόρθωμα στην κατηγορία των αντρών.

«Το τραγούδι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου πράγματα που κάνω στον κόσμο», δήλωσε η νικήτρια που θέλησε να μοιραστεί το τρόπαιο με τον «τόσο ταλαντούχο» Μπέντζαμιν Μπιολάι που επιμελείται την παραγωγή και έχει συνθέσει σημαντικό τμήμα από το τελευταίο της άλμπουμ με τίτλο «Songs Love».

Αυτό το φιλόδοξο διπλό άλμπουμ -πουέχει γίνει δεκτό με θέρμη από κριτικούς και κοινό, πουλώντας 200.000 αντίτυπα (διπλά πλατινένιο)-αποκαλύπτει μια πιο μελαγχολική πλευρά της Παραντί, καθώς και τα είκοσι τραγούδια του, περιστρέφονται,. ως μια «ενιαία ιστορία» γύρω από το θέμα του έρωτα.

Πολλοί τίτλοι μάλιστα, «φωτογραφίζουν» τη ζωή της Βανέσα Παραντί με τον ηθοποιό Τζόνι Ντεπ, με τον οποίο χώρισαν το 2012 μετά από 14 χρόνια κοινού βίου.