Ο ουκρανός ακτιβιστής Ντμίτρο Μπουλάτοφ, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Βίλνιους μετά την απαγωγή του και τα βασανιστήρια τα οποία υπέστη, διαθέτει πλέον βίζα Σένγκεν και μπορεί, αν το επιθυμεί, να ταξιδέψει στη Γερμανία, δήλωσε, τη Δευτέρα,  ένας εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ο Μπουλάτοφ έλαβε βίζα Σένγκεν από τη γερμανική πρεσβεία προκειμένου να μπορέσει να φύγει από την Ουκρανία (. . .). Αυτή η βίζα Σένγκεν του προσφέρει τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή όχι μόνο να παραμείνει στη Λιθουανία, αλλά επίσης να ζήσει για ένα διάστημα στη Γερμανία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ράινισε Ποστ, ο Μπουλάτοφ επιθυμεί να ταξιδέψει στη Γερμανία για να βρει τους γονείς του που ζουν στο Χάγκεν, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης σε μια επιστολή του προέδρου των Ευρωπαϊκής Συντηρητικής Νεολαίας Μπένεντικτ Πέτερινγκ προς τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, στην οποία του ζητεί να επέμβει υπέρ του oυκρανού ακτιβιστή ώστε να πραγματοποιήσει την επιθυμία του.

Ο Πέτερινγκ ενδέχεται επικοινώνησε με τον Μπουλάτοφ για το θέμα αυτό, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από