Οι απεσταλμένοι του διεθνούς Τύπου επισήμαναν το χρώμα που δίνουν πολλά όμορφα κορίτσια στη διοργάνωση πριν από την επίσημη έναρξη. Η κυριαρχία των γυναικών αποτυπώνεται και με αριθμητικά στοιχεία. Για παράδειγμα, στην ιαπωνική αποστολή συμμετέχουν 65 αθλήτριες και μόλις 48 αθλητές. Είναι η πρώτη φορά που υπερτερεί αριθμητικά το ωραίο φύλο έναντι των ανδρών σε ολυμπιακή αποστολή της Ιαπωνίας. Η ομάδα της Αυστραλίας αποτελείται από 31 γυναίκες και 29 άνδρες, ενώ μικρή είναι η διαφορά στην αποστολή των ΗΠΑ. Τις Ηνωμένες Πολιτείες θα εκπροσωπήσουν στο Σότσι 125 άνδρες και 105 γυναίκες. Γυναίκα προβάλλει στα πρωτοσέλιδά του ο γερμανικός Τύπος. «Η δική μας βασίλισσα έφθασε στο Σότσι με τον σύζυγό της», έγραψε η «Μπιλντ» για τη Μαρία Ρις, σύμβολο των χειμερινών σπορ στη Γερμανία. Ο απολογισμός της είναι δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια στο γιγαντιαίο σλάλομ και δύο πρώτες θέσεις σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Η Ρις κατέκτησε περισσότερο χώρο στις εφημερίδες βάφοντας εννέα νύχια της με τα χρώματα τη Γερμανίας. Στο δέκατο φιλοτέχνησε τους ολυμπιακούς κύκλους. Ανέβασε τις φωτογραφίες στο Διαδίκτυο κι από εκεί έγιναν ανάρπαστες.

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Ο ΠΛΟΥΣΕΝΚΟ. Στο μεταξύ, το σημαντικό γεγονός στη χθεσινή αγωνιστική πρεμιέρα ήταν η επανεμφάνιση σε μεγάλη διοργάνωση του σπουδαίου Γεβγένι Πλούσενκο, ίσως του πιο δημοφιλούς αθλητή στο καλλιτεχνικό πατινάζ. Ο Πλούσενκο μετέχει για τέταρτη φορά σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Εχει κατακτήσει ένα χρυσό μετάλλιο (Τορίνο) και δύο ασημένια (Σολτ Λέικ και Βανκούβερ). Επίσης, έχει αναδειχθεί τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και επτά φορές πρωταθλητής Ευρώπης. Ο 31χρονος Ρώσος ήταν δεύτερος στα προκριματικά του καλλιτεχνικού πατινάζ και αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η σχετική μικρή παρουσία του κοινού σε ένα παγοδρόμιο με χωρητικότητα 12.000 θεατών.

Παρ’ όλα αυτά, ο Πλούσενκο εκτέλεσε το πρόγραμμά του και ήταν εντυπωσιασμένος από τη βοήθεια που προσέφερε το κοινό με το χειροκρότημά του.